Abbas Bayat, de voorzitter van Charleroi, heeft er geagiteerde weken op zitten. Op het ene probleem komt hij al uitgebreider terug dan op het andere.

Hoe reageert u op de beslissing van de bond om toch niet in te gaan op de voorwaarden van Charleroi?

Abbas Bayat: “Ik vind het bizar dat het uitvoerend comité unaniem terugkomt op een eerder afgesloten overeenkomst. Wij gaan nu gewoon onze rechten verdedigen. Wij wilden die match tegen Cercle ook niet uitstellen.”

Had u dat dan niet beter simpelweg tegen de bond gezegd?

“Dat hebben we ook gedaan. Tot tien keer toe. Maar de bond, Anderlecht, iedereen drong eropaan dat we erover kwamen praten. Alles is dus heel transparant verlopen. De bond heeft Charleroi bij zich geroepen. En de bond heeft in eerste instantie beslist om de wedstrijd tegen Anderlecht in de kwartfinale van de beker in één match te spelen.”

Ging u akkoord met die beslissing?

“Ik zou verder gegaan zijn: ik zou Zulte Waregem én Cercle uitgesloten hebben uit de beker. Cercle was immers medeplichtig. Als Cercle had aangedrongen op het spelen van die wedstrijd, dan had Zulte Waregem forfait moeten geven! Nu hebben ze het op een akkoordje gegooid.”

Maar u hebt het spelletje met de bond wel meegespeeld?

“Wij hebben helemaal geen spelletje gespeeld. Wij hebben gewoon gezegd: wij hebben drie problemen. Als wij die match moeten uitstellen, dan is het belangrijk voor ons dat Habibou kan spelen tegen Standard, dat Taylor een afwijking kan krijgen op de regel en dat het probleem van Mogi met de bond opgelost wordt. Al die voorwaarden zijn conform de regels ( sic).”

Hebt u honderd procent vertrouwen in Mogi als algemeen manager?

“Maar ik vertrouw mezelf niet eens voor honderd procent.”

Hebt u Tommy Craig als trainer genomen bij gebrek aan beter?

“Nee, er waren heel wat kandidaten! Denkt u nu echt dat niemand Charleroi wil trainen?”

Welke fouten zijn er volgens u gemaakt in …?

( onderbreekt) “Maar wie maakt nooit fouten? Zelfs president Obama maakt fouten. Ik zit hier ook niet om te praten over de fouten die we gemaakt hebben.”

Oké, is uw club er de laatste twee jaar op vooruitgegaan?

“In negentig jaar tijd hebben we nog niks gewonnen en als u me zou zeggen dat we de laatste tien jaar niks gewonnen hebben, vind ik dat dus niet abnormaal. De afgelopen vijf jaar zijn we twee keer vijfde geëindigd. Ik hoop de volgende vijf jaar drie keer in de top vijf te eindigen.” S

STéPHANE VANDE VELDE

‘Ik zou Zulte Waregem én Cercle uitgesloten hebben uit de beker.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier