Het zit Belgacom TV niet mee met zijn Franstalige voetbalconsulenten. Zowel Daniel Camus, Bertrand Crasson als Johan Walem raakte de voorbije weken in opspraak. Vooral over Camus, die livecommentaar gaf bij wedstrijden uit de Italiaanse Serie A, maakt de voetbalzender zich zorgen. De 34-jarige Brusselaar zou, als speler van SK Ronse, in de tweede helft van vorig seizoen een cruciale rol hebben gespeeld in de entourage van sjoemel-Chinees Zheyun Ye. Drie weken geleden vond er een huiszoeking bij hem plaats. “De berichtgeving over Camus is zorgwekkend”, zegt het voetbalhoofd van de zender, David Steegen. “We beraden ons over een verdere samenwerking. Als zou blijken dat hij onschuldig is, kan hij hier gerust verder werken. De Serie A herbegint eind augustus. Dat geeft ons genoeg tijd om de juiste beslissing te nemen.”

Over Walem maakt Belgacom TV zich geen zorgen. Hij levert, net als Crasson, co-commentaar bij wedstrijden, doet lijninterviews en maakt reportages. De Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport publiceerde zijn naam toen het een wat ouder verhaal oprakelde over betrokkenheid van Walems ex-club Udinese bij een gokschandaal. Een concrete verdenking zou er niet op hem rusten.

Crasson is dan weer een ander verhaal : de ook al gescheiden ex-voetballer haalde een maand geleden het nieuws toen hij zijn vriendin met een gebroken arm het ziekenhuis in sloeg en zij naar de politie stapte met een klacht wegens slagen en verwondingen. “Ze zou die ondertussen hebben ingetrokken”, weet Steegen. “Dit is een privé-aangelegenheid, maar ik kan niet ontkennen dat we zulke berichtgeving over onze mensen liever niet zien.”

Een opmerkelijk, maar niet onbelangrijk detail : de ex-man van Crassons vriendin is tevens een vriend van Camus. Of beter : wás, want de mannen zouden inmiddels gebrouilleerd zijn. Hij werkt in de mode en zo zou hij ook Camus’ ex-vrouw, een mannequin, kennen. In de veel besproken eindronde in de tweede klasse van vorig seizoen zou de man de wedstrijd Waasland-Geel, die Geel een veroordeling wegens omkoping opleverde, hebben bijgewoond aan de zijde van Zheyun Ye en Camus. Net als Camus’ ex-vrouw zou hij ondertussen bij de politie een boekje hebben opengedaan over de relatie van de ex-voetballer met Ye. Volgens goed ingelichte bronnen zou het parket op korte termijn met een aantal inverdenkingstellingen in het dossier naar buiten komen.

Namens Belgacom TV benadrukt Steegen nog dat de zender bijzonder tevreden is over de kwaliteit van de bijdragen van zowel Camus, Crasson als Walem.

JH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier