Ibrahimovic bleef zijn wisselvalligheid trouw.

Ook bij Inter vindt de Zweedse topspits Zlatan Ibrahimovic geen constante. Op de openingsspeeldag van de Champions League verloor Inter Milaan met 1-0 bij het Turkse Fenerbahçe. Hoewel geen enkele speler tevreden kon zijn over de prestatie, had de aanvaller toch weer de boter gegeten. Eens te meer liet hij persoonlijk succes primeren boven het teambelang. Eén fase was exemplarisch voor zijn egoïsme : in de eerste helft kwam Ibrahimovic in balbezit net voor de grote rechthoek, met twee verdedigers voor zich. In plaats van te openen naar Javier Zanetti, compleet vrij op rechts, besloot de spits zelf een nummertje te proberen, met balverlies als gevolg.

Na vier goals in vier speeldagen in het Calcio speelde de Zweed weerom een slechte wedstrijd in de Champions League. Voor de Intersupporters is het onbegrijpelijk. Hoe kan een speler die 26 doelpunten maakt in 60 competitiematchen – goed voor een gemiddelde van net geen 50 procent – Europees zo onzichtbaar zijn ? Vooral omdat de boomlange spits Inter naar de top van de serie A schoot in de eigen competitie. Hoewel Ibrahimovic zich vaak verslikt in onmogelijke dribbels met balverlies als gevolg, scoorde hij al enkele belangrijke goals, zoals tegen Empoli en Livorno.

De ommekeer kwam er op woensdag 26 september tegen Sampdoria. Ibrahimovic lukte enkele nummertjes die het stadion deden daveren. Eén week later, in het Champions Leaguetreffen met PSV, bewees de balkunstenaar waarom hij topschutter is in de serie A. Dankzij twee goals van Zlatan hield Inter de punten thuis. Daarmee besloot de man met verre roots in de Balkan, een periode van 664 dagen afwezigheid op het bal der kampioenen. Zijn laatste goal bij de elite dateerde al van 7 december 2005 tegen Rapid Wenen, toen nog met Juventus. Een typerend record, gezien hij ook al 735 dagen droog staat in het shirt van Zweden. Daar scoorde hij de laatste keer tegen IJsland op 12 oktober 2005. Trieste cijfers voor een aanvaller die zijn beste seizoensbegin kent sinds hij in Nederland en Italië speelt.

Simone Barone, de middenvelder van Torino, liep een blessure op aan de ligamenten van de rechterknie. Hij is minstens twee maanden out.

Bij AS Roma blijft pech Alberto Aquilani achtervolgen. Tegen Manchester United liep de middenvelder een blessure op aan de rechter hamstrings. In november 2006 was de speler al eens vijf maanden out met dezelfde blessure. Verwacht wordt dat hij nu drie tot vijf weken onbeschikbaar is. Nog bij Roma staat ook Rodrigo Taddei, eveneens een middenvelder, aan de kant. Hij is out tot midden oktober.

Ferdinand Coly, de verdediger van Parma, is drie wedstrijden geschorst voor een slag die hij uitdeelde aan Cesare Natali van Torino. Hoewel de scheidsrechter niets had gezien, komt er dus toch een sanctie. De beslissing werd gebaseerd op televisiebeelden.

Cristian Ledesma, middenvelder van Lazio, is geopereerd aan de meniscus van de linkerknie. De Argentijn liep de blessure op tijdens training. Over drie à vier maanden zal hij weer beschikbaar zijn.

Alessandro del Piero, aanvaller en boegbeeld bij Juventus, heeft zijn contract bij de Oude Dame nog steeds niet verlengd. Zijn huidige verbintenis loopt af in 2008. De onderhandelingen blijven maar aanslepen. De relatie tussen de speler en voorzitter Jean-Claude Blanc is verzuurd. Beide partijen plannen wel een nieuwe afspraak op 15 oktober.

NICOLAS RIBAUDO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier