De balans van Cercle Brugge was afgelopen weekend nog niet in evenwicht. Op het ‘lijstje’ van inkomende transfers prijkt voorlopig slechts één naam : spits Tom De Sutter (van derdeklasser Torhout KM). Ondertussen verlieten verdediger Djordje Svetlicic (naar AA Gent) en middenvelder Harold Meyssen de club en wordt verdediger Jan Masureel een seizoen uitgeleend aan tweedeklasser Deinze.

“De druk van buitenaf stijgt”, voelt coach Harm van Veldhoven. “Er wordt gezegd dat Cercle voorlopig weinig gedaan heeft, en dat is ook zo. Maar het is beter om goede spelers te halen dan in paniek te reageren en daarna te moeten constateren dat je geen evenwicht in je ploeg hebt. Veel mensen verwachten dat Cercle verzwakt voor de dag zal komen, op dit moment kan ik hen daar nog in volgen. Maar ik hoop in de komende weken goede antwoorden te geven.

Het gaat groen-zwart echter niet voor de wind. Er was interesse in middenvelder René Van Dieren van Excelsior Rotterdam. “Maar ik zie dat op dit moment niet rond geraken”, zegt Van Veldhoven. “Rotterdam beweert dat Van Dieren mondeling akkoord gegaan was om voor drie jaar bij te tekenen, de speler zelf zegt dat dat niet klopt. Blijkbaar uitte Excelsior nu een bepaald dreigement en is Van Dieren daar een beetje bang voor. Wij wachten zijn reactie af.”

Ook de andere voetballer van Excelsior Rotterdam die genoemd werd, verdediger Wouter Artz, is weer uit beeld verdwenen. “Omdat onze prioriteit nu ergens anders ligt”, legt de trainer uit. “Door het vertrek van Svetlicic zoeken we in de eerste plaats een centrale verdediger. Daarvoor komen twee spelers in aanmerking : de Hongaar Zoltán Balog en een 30-jarige Macedoniër ( wiens naam Cercle nog niet wil vrijgeven, nvdr).

“Balog is 27, en te vergelijken met Kargbo. De Hongaar is iemand die heel sterk is op de man en snel in de eerste meters. Hij meet 1.80 meter, maar heeft een prima detente en is stevig gebouwd. Balog kan een goede inspeelbal afleveren. Maar daarna houdt hij zijn werk in eerste instantie voor bekeken, terwijl Svetlicic iemand was die mee inschoof. De Macedoniër is iets balverliefder, infiltreert iets makkelijker. Hij is ook wat groter dan Balog, 1.86 meter, en is eveneens sterk op het defensieve vlak.”

Als een van die twee verdedigers is binnengehaald en de transfer van Van Dieren niet doorgaat, zal Cercle Artz weer in het vizier nemen. “Artz is een polyvalente speler voor de linkerflank”, zegt de coach.

Ondertussen presteert middenvelder Vit Valenta tijdens de oefenwedstrijden meer dan behoorlijk. De plannen om hem uit te lenen zijn dan ook in de koelkast gestopt. “We bekijken bij het begin van het seizoen waar hij staat en moeten eerlijk zijn. Als Vit de zaken goed invult, dienen we voor hem open te staan.”

KDR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier