De flamboyante winger van Club Brugge lijkt, na een paar turbulente jaren, zijn leven gebeterd te hebben. Wij vroegen ons af of dat ook resulteerde in een nieuwe kledingstijl en een veranderde muziekvoorkeur… Of is de grappige Marokkaan naast het veld zijn elegante zelve gebleven?

Hij is dezer dagen zowaar hofleverancier van Bjorn Vleminckx aangezien de blonde spits enkel op zijn voorzetten blijkt te scoren. Maar Nabil Dirar doet meer dan alleen maar kwistig met assists strooien. Hij scoort ook regelmatig zelf en is simpelweg de grote man bij het huidige Club Brugge – mede dankzij het dipje van zijn maatje, Vadis Odjidja. Bij het begin van dit nieuwe jaar praat Dirar ons bij over zijn schoenenverslaving, zijn voorkeur voor mooie auto’s en zijn favoriete games en discotheken.

Verslaafd aan schoenen

“Ik kan uren over mode praten. Ik heb net weer een nieuwe leuke winkel ontdekt: DavidMayer. Ik slaag er gewoon niet in om daar met lege handen buiten te komen. T-shirts, pullovers, jassen,… alles is er mooi. G-Star, Diesel, Dolce&Gabbana zijn merken die je zeker zult terugvinden in mijn kleerkast. Ik hou wel van strakke, gecentreerde broeken. Hoe gecentreerder, hoe beter je mijn schoenen ziet en dat is voor een schoenenfreak zoals ik toch echt wel belangrijk. Ik durf me zelfs niet aan een voorspelling te wagen hoeveel paar ik thuis heb staan, zo veel zijn het er. Je moet weten: toen ik klein was, konden we ons geen schoenen of dure kleren veroorloven dus is het logisch dat ik nu mijn schade inhaal. Ik heb schoenen van Dolce&Gabbana, maar ook heel traditionele modellen van Converse. Mijn Gucci schoenen die tot op enkelhoogte komen zijn nog steeds mijn lievelingsschoenen omdat ze tegelijkertijd stijlvol en modieus zijn. De periode waarin de Air Max‘en en die typische fluweelachtige schoenen in de mode waren, is daarentegen volledig aan mij voorbijgegaan. Ik wil wel even zeggen dat ik niet kick op merken. Ik koop gewoon wat ik mooi vind, ook als dat van Zara of H&M komt.”

Leven volgens het Afrikaanse uur

“Club Brugge heeft Puma als kledingsponsor, maar zelf word ik gesponsord door Nike. Wat mij betreft, heeft Nike de meest stijlvolle sportkledij. Als je vijf minuten voor je eigenlijk moet vertrekken pas wakker wordt – wat mij wel eens overkomt – slaag je er dankzij de kledij van Nike toch nog in om enigszins stijlvol gekleed de deur uit te gaan. Zonder Nike zou ik overal te laat komen.

Het klinkt misschien wat raar voor iemand die… euh, volgens het Afrikaanse uur leeft, maar ik ben echt wel een grote horlogefan. (lacht) Ik denk dat ik er zo’n vijftien heb. Een stijlvolle en sportieve TW Steel, een zwarte Boss, een zilveren Dolce&Gabbana en een sobere Hublot. Maar die laatste durf ik niet voor eender welke gelegenheid aandoen hoor. Naast horloges kunnen ook juwelen mij zeker boeien. Ik heb het nogal voor die militair ogende kettingen van Dolce. Of de armbandjes van Shamballa, die vind ik ook mooi. Ik ken ze al een jaar, maar tegenwoordig zie je iedereen ermee rondlopen.”

De Daumtactiek op Playstation

“Ik spendeer wel wat uren voor mijn televisie, al gamend op mijn Playstation. Vroeger was ik een absolute Pro Evolution Soccer liefhebber, maar sinds enkele jaren ben ik helemaal in de ban van FIFA. Dat is door de jaren heen realistischer geworden en in tegenstelling tot bij PES kun je daar niet het hele veld al dribbelend oversteken. Zelfs de looks van de spelers in FIFA komen akelig dicht bij de realiteit. Op de club hebben we een paar Xbox‘en staan en ik denk dat ik zonder overdrijven kan zeggen dat ik de beste gamer van Club Brugge ben. Ik speel een beetje zoals Daum: ik zet achteraan alles stevig vast en speculeer op de counter. Tennissen doe ik trouwens ook wel eens graag onder vrienden. Ik zal niet zeggen dat er een groot tennisser aan mij verloren is gegaan, maar dankzij mijn goede fysiek breng ik toch heel wat ballen terug. Ik heb een racket dat ik ooit eens voor dertig euro in de Go Sport kocht. Dat is goed genoeg voor mij.

Ik ben tegenwoordig een getrouwd man en ik word binnenkort ook nog eens papa, maar vroeger ging ik echt graag en vaak uit. Ik ben nog steeds een enorme muziekfan en ik kom nog wel eens graag in een discotheek. R&B draagt mijn voorkeur weg, samen met house. Zolang ik er maar op kan dansen, vind ik het goed. Zowel in Carré als Versuz kennen ze me, maar het is toch in discotheek Fiesta dat ik me het meest thuis voel. Daar ken ik echt iedereen.”

Weloverwogen aankoop

“Zoals de meeste mannen ben ik wel geïnteresseerd in auto’s. Ik heb zelfs ooit gedacht dat ik later in een garage zou gaan werken. Ik heb immers mechanica gestudeerd. Sinds twee jaar rijd ik met een Audi Q7. Ik wilde een grote, snelle wagen en dan was de keuze snel gemaakt. Ik koos een matzwarte uitvoering met 22 duimsvelgen. Het is een superveilige wagen. Comfortabel ook. Je voelt amper dat je aan het rijden bent. Ik woon nu wel in Knokke, maar ik heb jarenlang elke dag van Brussel naar Brugge en terug gereden. Mijn absolute droomwagen is de Mercedes C63 AMG. Ik heb er zelfs al eens een testritje mee gedaan. Rijden is echt fun voor mij. Soms huur ik in het weekend zelfs een auto. Kwestie van mijn volgende aankoop al eens uit te proberen want ik heb geen zin om zomaar de eerste de beste auto te kopen om hem dan drie maanden later weer te moeten verkopen.”

DOOR JULIEN BROQUET

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier