Vindt u het als Anderlechtman niet pijnlijk om het Luikse overwicht in de nationale ploeg te zien?

“Die eeuwige jaloezie tussen Anderlecht, Standard en Club Brugge is inmiddels verleden tijd, om de eenvoudige reden dat de meeste internationals nu in het buitenland spelen.”

Er zijn er nochtans die het u kwalijk nemen dat u als voorzitter van de Technische Commissie van de KBVB en als secretaris-generaal van Anderlecht twee petjes op heeft.

“Kritiek hoort erbij, ik stoor me daar niet meer aan. De ene dag werk ik voor Anderlecht en de andere voor de Rode Duivels. Ik kan die zaken uitstekend scheiden en echte problemen stellen zich niet meer nu er nauwelijks nog spelers van Belgische clubs geselecteerd worden.”

In het dossier rond het in Brussel te bouwen nationale stadion nam Club Brugge u nochtans zwaar op de korrel.

“Ach, Brugge gewoon bang dat Anderlecht straks in een mooi stadion speelt. Toen de kandidatuur voor Euro 2000 gevalideerd moest worden, hadden we acht stadions nodig: vier in Nederland en vier in België. Tot bleek dat een van de Nederlandse stadions geen goedkeuring zou krijgen. Wie is toen op de bres gesprongen als achtste stadion, ook al wisten we dat ons dossier er niet door zou raken? Anderlecht! Het is aan onze kandidatuur te danken dat alle stadions, dus ook dat van Brugge, toen een opknapbeurt gekregen hebben. En nu zaagt het Brugse bestuur voor een stadion zonder publiek geld! Ik vind dat zwaar overdreven en dat heb ik Bart Verhaeghe ook gezegd.”

Kan Anderlecht dat nieuwe stadion betalen zonder dat er publieke actoren bijspringen?

“Als men het over dit dossier heeft, goochelt men met het bedrag van 300 miljoen euro alsof het niets is. Atletiekpiste, dak, het kan niet op… Maar als we voor de eventuele geldschieters staan, zullen we met een dergelijk discours naar het geld kunnen fluiten. De voetbalbond gaat geen euro investeren, die zal het stadion alleen huren. Voor Anderlecht zijn er dus drie opties: huurder, mede-eigenaar of beide. Als er geen geld van de overheden vloeit, zal dat stadion er nooit komen.”

Als er publiek geld mee gemoeid is, zal dat op kritiek van Standard en Brugge komen te staan.

“Ik kan die kritiek begrijpen, maar ik wil er wel op wijzen dat het geld voor de laatste renovatiewerken in Brugge en Standard ook uit de publieke spaarpot kwam.”

We hebben horen waaien dat het sommigen bij Anderlecht niet slecht uitkwam dat u bij de bond aan de slag ging.

(blaast) “Dat zegt men, ja. Toen we voor het WK 2018 lobbyden, heb ik me fel ingezet voor de bond. Op dat moment hield ik me niet meer bezig met het transferbeleid van Anderlecht. Maar dan hebben we het over vier jaar geleden.”

Vormen de Belgische successen geen gevaar voor de jeugd van Anderlecht, die nog meer in het vizier van buitenlandse clubs komt?

“Ze volgen ons alleszins steeds aandachtiger op. Tottenham zit nu achter een jonge speler van ons die eigenlijk maar nipt goed genoeg is voor Anderlecht. Dat zegt veel. Ze zijn ginds helemaal aan het doorslaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier