Ook zonder zijn hoofdaanvaller komt Roeselare op dreef.

Roeselare werkt vanavond/woensdag in het eigen Schiervelde zijn derde Cham-pions Leaguewedstrijd van het seizoen af. Om 20.30 uur wordt de eerste opslag geslagen tegen Belgrado. De Servische landskampioen verloor zijn eerste twee wed-strijden met 3-1, respectievelijk thuis tegen het Italiaanse Macerata en op verplaatsing bij Palma de Mallorca. Van die laatste ploeg won Roeselare vorige maand met 3-0. Als de logica gerespecteerd wordt, dan moeten de West-Vlamingen vandaag dus ook Belgrado de baas kunnen. “Het is in elk geval een wedstrijd die we op voorhand hebben aangestipt als ‘zeker te winnen'”, zegt de Roeselaarse middenman en kapitein Wouter Verhelst (28).

Wat weten jullie van de tegenstander?

Wouter Verhelst: “Tot op dit moment ( afgelopen zondag, nvdr) heb ik nog geen videobeelden gezien van Belgrado, maar van Nikic, onze Serviër, hoorde ik dat we die ploeg absoluut moeten aankunnen. Ze zijn volgens hem zeker niet sterker dan Mallorca.”

Jullie missen wel nog steeds hoofdaanvaller Antonin Rouzier. Hoe zwaar weegt dat gemis?

“We speelden bijna alles zonder Rouzier en we wonnen toch enkel kapitale wedstrijden, bijvoorbeeld in de beker, waar elke wedstrijd in principe een finale is. Het team begint zich bovendien stilaan aan te passen aan de gegeven omstandigheden. De ploeg die er nu staat, raakt gaandeweg ingespeeld op elkaar. De afwezigheid van Rouzier mogen we met andere woorden niet langer als excuus inroepen. We hebben voldoende wedstrijdritme om zonder hem deze klus te klaren.”

Halverwege de eerste competitiefase staat Roeselare derde. Hoe beoordeel je zelf die prestatie?

“We begonnen bijzonder wisselvallig aan het seizoen, maar de laatste weken maakten we merkbaar progressie. Op training gaat het beter en beter en er zit duidelijk een constante in onze laatste wedstrijden. Tegen Lennik hadden we het zaterdag in de eerste set wat moeilijk, maar nadien liep het heel vlot voor ons. We hadden niet verwacht dat Averbode halverwege voor ons zou staan, maar dat is mede hun eigen verdienste – ze gingen ook in Maaseik winnen. Het is nu aan ons om beter te worden en Averbode te kloppen in de terugronde.”

Ben je tevreden over je eigen verrichtingen dit seizoen?

“In blok mis ik bij momenten wat scherpte, maar aanvallend draait het lekker met de spelverdeler. In mijn nieuwe rol als kapitein voel ik me ook goed. Het bevalt me om wat energie over te brengen op de andere jongens. Aangezien we over een jonge groep beschikken, verlangt de trainer van mij dat ik af en toe bijstuur, dat ik wat meer aan de kar trek – sowieso een taak voor de iets oudere spelers. Daar kan ik me wel in vinden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier