SV-Zulte-Waregemvoorzitter Willy Naessens vindt de activiteiten (trainingen en massage) in eerste klasse bezigheidstherapie. Hij wil graag dat spelers er nog een job bijnemen. “Als ze halftime werken, vervelen ze zich niet”, sprak hij in Het Laatste Nieuws. “Ik hou van werkers. We hebben met Ludwin Van Nieuwenhuyze iemand die hele dagen klinkers legt. Die komt ook trainen en heeft veruit de beste fysiek.”

Een opmerking die tot nadenken stemt. “Ik geloof driehonderd procent in zijn woorden”, zegt trainer Francky Dury. “Je moet die uitspraak plaatsen in de context van ons budget. Wij praten over de rechterkolom van het klassement. Op avontuur trekken we niet. We weten heel goed waarmee we bezig zijn : vooruitgang boeken en ons niet belachelijk laten maken. Een job en topvoetbal samen zal een perfecte organisatie vragen.”

Dury wil niet meedoen aan het zwart-wit denken dat er momenteel bestaat over zijn club. “Bij veel eersteklassers staat het water aan de lippen. We gaan onze manier van werken en financiële mogelijkheden niet bruusk veranderen om te overleven. Ik ben nu volop bezig met een interne evaluatie. Het blijft de intentie om dagelijks te trainen om halfzes. We zijn op zoek naar een verhoogde beschikbaarheid en uitbreiding van de medische staf. Over sauna en baden beschikken we, maar we kunnen in ons stadion niet aan aquajogging doen. Om aan krachttraining te doen kunnen we wel naar Passage. We gaan er ook voor zorgen dat de spelers via een traiteur na halfacht nog een warme maaltijd of een broodje kunnen eten. Een gezonde voeding en een gezond lichaam staan voorop. Ook de polaruitslagen gaan we via het Gentse UZ informatiseren. We proberen te werken aan onze tekortkomingen. Door goed rond ons te kijken, worden we beter. Het is geen amateurploegske dat overkomt, hoor. Wij zijn superprofessioneel op onze manier.”

Met een avondtraining is er volgens Dury zelf nog plaats voor individuele begeleiding. “We zijn hier met drie trainers, met veel flexibiliteit in hun job. Ieder moment perfect invullen, daar komt het op aan. Voor ons is het geen enkel probleem om per compartiment te trainen. Ook zal er voldoende rekening worden gehouden met de combinatie arbeid-rust. Denk je nu echt dat een prof die tot elf uur in zijn bed ligt, beter uitgerust is dan pakweg Stijn Minne, die om zeven uur opstaat, aan de universiteit studeert en na de training pas om halfelf thuiskomt ? Het wil niet zeggen dat die jongen volgend seizoen niet in nood komt, maar die signalen zullen we snel en adequaat opvangen.” (FV)

FV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier