De beker van België is bijzaak, wij willen absoluut de top zes én play-off 1 halen.” Voorzitter WillyNaessens geeft aan waar dit seizoen de prioriteit ligt. Vanavond wacht er alvast een mooie test tegen leider Anderlecht.

Bij heel het bestuur is de obsessie voor de tien bijkomende wedstrijden groot, vanwege de lucrativiteit van de affiches én de uitstraling naar sponsors en publiek. “Om ons verder te ontwikkelen, is de aanpassing van ons stadion een nieuw belangrijk aandachtspunt”, weet Naessens. “Plaatsen we ons voor de nacompetitie met de beste zes, dan zullen we dat half tot één miljoen euro investeren. De keerzijde is wel dat je ploeg helemaal leeggeplukt dreigt te worden. Het is dan opnieuw aan onze scoutingcel om creatief te zijn.”

Sterkhouder Franck Berrier (25) liet al uitschijnen dat hij, ondanks een verbintenis tot 2013, klaar is voor een volgende stap. Scout Eddy Mestdagh, die de middenvelder – vorig seizoen goed voor 15 assists en 4 goals, ondertussen alweer aan 9 assists en 3 doelpunten – ontdekte in derde klasse bij AS Cannes, reageert niet verrast. “Net als de club leeft Franck van zijn gezonde ambitie”, poneert hij. “Hij groeide uit tot een van de betere spelers in België. Franck bevestigt nu al een tijdje wat hij vorig seizoen al toonde. Er zit meer constante in zijn prestaties, hij groeide mee met de ploeg en bewijst dat hij misschien meer aankan. Met zijn ingevingen en traptechniek is hij van groot belang. Ik ga uit van een piste in het buitenland.”

Het advies van Mestdagh is duidelijk. “Voor alle partijen zou het ideaal zijn bij de eerste zes te eindigen en pas dan te vertrekken”, oordeelt hij. “Franck heeft een enorm groot loopvermogen, wat veel mensen misschien nog niet zagen. Hij zal alleen weinig zware duels aangaan. Wanneer hij de bal heeft, is het heel moeilijk hem die afhandig te maken. Als zijn grote voorbeeld, Franck Ribéry, een typisch technisch onderlegde voetballer, mee kan in de fysiek sterke Bundesliga, dan weet ik dat Franck ook niet te kort zal komen op dat niveau. Intrinsiek heeft hij zeker de mogelijkheden om het ver te schoppen. Vergeet ook niet dat hij hier uitgroeide tot een echte patron. De ballen gaan zijn richting uit, er kan altijd iets mee gebeuren, hé. Dankzij hem schoot het technisch vermogen toch serieus de hoogte in. Blijft Franck tot het einde van het seizoen, dan eindigt Zulte Waregem zeker bij die top zes.” S

FRÉDÉRIC VANHEULE

‘Berrier zou mee kunnen

in de Bundesliga.’

Eddy Mestdagh

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier