Met een tussensprint van twaalf op vijftien deed SV Zulte Waregem een heel goede zaak in het klassement. Zeker met het oog op deelname aan play-off 1, de doelstelling voor dit seizoen. Opvallend bij de 4-0-zege afgelopen weekend tegen Germinal Beerschot was opnieuw de ongedwongen manier van voetballen, waarbij vooral de offensieve registers rijkelijk werden opengetrokken. Samen met Standard en Anderlecht moet de fusieploeg van coach Francky Dury met twintig doelpunten alleen Club Brugge (24) laten voorgaan.

Opvallend is dat Zulte Waregem, met het tiende budget van de zestien eersteklassers, de laatste twee seizoenen zevende en vijfde eindigde. Manager Vincent Mannaert spreekt graag van een bevestiging inzake continuïteit. “Dit wekt alleen maar tevredenheid op en beantwoordt volledig aan onze verwachtingen”, stelt hij. “Het was onze prioriteit om een rustig seizoen door te maken, de groep van vorig seizoen samen te houden en nog wat kwaliteit eraan toe te voegen. Dat opzet lukt. We konden Taravel, Makiese, Hyland en vooral Berrier behouden, terwijl Chevalier kan bekoren. Dit is de juiste strategie. Vroeger wilden we graag halverwege eindigen, het liefst ergens daarboven. Dit seizoen willen we bij die eerste zes zijn en dat vergt een ander soort voetbal. Maar op dit moment benaderen we het uitstekende niveau van eind vorig seizoen. Onze positie consolideren, daar streven we constant naar.”

Komend weekend trekt Essevee naar Standard, om daarna thuis Charleroi te ontvangen. Voor een vol huis? “We tellen 5000 abonnees, op een totale capaciteit van 8500”, stelt Mannaert. “Van de 2200 tickets die op wedstrijddagen verkocht worden, zijn er een pak die niet meer voldoen aan de moderne eisen van comfort. Als we ons verder willen ontwikkelen, dan moet er schot komen in de zaak rond het aangepaste Regenboogstadion, met plaats voor 13.500 zitjes en tal van commerciële mogelijkheden. In maart 2007 begonnen we actief met dat dossier. De financiering ( tussen de 25 en 30 miljoen euro, nvdr) is rond, alleen de aanvang laat op zich wachten. Het totale project zal vermoedelijk van start gaan op het einde van het seizoen 2010/11. De plannen liepen wat vertraging op, omdat de uitvoering van het milieu-effectenrapport langer duurt dan voorzien.” S

FRéDéRIC VANHEULE

‘Op dit moment benaderen we het uitstekende niveau van eind vorig seizoen.’

Vincent Mannaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier