10 vedetten die het WK aan hun neus zien voorbijgaan

10 vedetten die het WK aan hun neus zien voorbijgaan
Hoewel Ronaldinho na twee mindere seizoenen bij FC Barcelona en AC Milan dit jaar weer aan de oppervlakte kwam bij Milan, liet de Braziliaanse bondscoach Dunga hem links liggen. De 30-jarige voormalige Wereldvoetballer van het jaar staat wel op de reservenlijst. © Reuters

Ronaldo de Assís Moreira of 'Ronaldinho' © Reuters

Hoewel Ronaldinho na twee mindere seizoenen bij FC Barcelona en AC Milan dit jaar weer aan de oppervlakte kwam bij Milan, liet de Braziliaanse bondscoach Dunga hem links liggen. De 30-jarige voormalige Wereldvoetballer van het jaar staat wel op de reservenlijst.

Raúl Gonzalez Blanco © Reuters

Europees kampioen Spanje laat Raúl Gonzalez Blanco thuis. De 33-jarige spits van Real Madrid is Spaans topschutter aller tijden, met 44 goals in 102 wedstrijden.

Ruud van Nistelrooy © Reuters

Nederland doet het in Zuid-Afrika zonder steraanvaller Ruud van Nistelrooy. De ex-spits van onder andere PSV Eindhoven, Manchester United en Real Madrid werd, hoewel hij bij Hamburg veel speelgelegenheid kreeg, niet geselecteerd door bondscoach Bert van Marwijk.

Esteban Cambiasso © Reuters

Opvallende afwezigen bij topfavoriet Argentinië zijn Esteban Cambiasso en Javier Zanetti. Beiden wonnen onlangs met hun club Inter Milaan de Champions League, maar daar hecht bondscoach Diego Maradona blijkbaar weinig belang aan.

Javier Zanetti © Reuters

Michael Ballack © Reuters

De Duitse vedette Michael Ballack was wel geselecteerd maar moest forfait geven wegens een enkelblessure die hij opliep met zijn club Chelsea. Franz Beckbenbauer is er van overtuigd dat Duitsland ook zonder zijn aanvoerder wereldkampioen kan worden.

Michael Essien © Reuters

Ghana kan in Zuid-Afrika geen beroep doen op zijn supervedette Michael Essien. De middenvelder van Chelsea sukkelt met een hardnekkige knieblessure.

David Beckham © Reuters

David Beckham kon in Zuid-Afrika de eerste Engelsman worden met vier WK-deelnames op zijn palmares, maar een achillespeesblessure besliste daar anders over. De 115-voudige international, actief bij AC Milan, wordt wel opgenomen in de staf van het Engelse team.

Luca Toni © Reuters

Bij regerend wereldkampioen Italië is Luca Toni niet geselecteerd. De doelpuntenmachine verliet tijdens de winterstop Bayern München voor AS Roma om zijn WK-kansen gaaf te houden, maar dat mocht niet baten.

Francesco Totti © Reuters

Ook Francesco Totti zal Italië niet aan een nieuwe wereldtitel kunnen helpen.