AC Milaan lijdt 0-1 nederlaag in stadsderby met Inter

(Belga) Op de zevende speeldag in de Serie A heeft AC Milaan, tegenstander van RSC Anderlecht in groep C van de Champions League, zondag een 0-1 nederlaag geleden in de stadsderby tegen Inter.

Walter Samuel scoorde het enige doelpunt van de partij al in de derde minuut. Rode Duivel Gaby Mudingayi kwam niet van de bank bij Inter. De nederlaag betekende een nieuwe opdoffer voor AC, dat in de stand naar de elfde plaats zakte, op twaalf punten van leider Juventus. Ook Malaga, woensdag nog met 0-3 te sterk voor Anderlecht, moest zondag het onderspit delven. Het verloor op de 7e speeldag in de Primera Division bij Atletico Madrid met 2-1. Radamel Falcao zette Atletico na zes minuten op voorsprong, Roque Santa Cruz bracht Malaga in de 37e langszij. Pas in de slotminuut hield Falcao met zijn tweede van de avond alsnog de drie punten thuis. Door de zege komt het team van doelman Thibaut Courtois aan de leiding, naast Barcelona, dat eerder op de dag 2-2 gelijkspeelde in de Clasico tegen Real Madrid. Malaga is op vijf punten derde. In Rusland kon Zenit Sint-Petersburg, op 24 oktober de volgende tegenstander voor Anderlecht, voor het eerst sinds 31 augustus nog eens winnen: 0-2 op het veld van Krasnodar. Axel Witsel en Nicolas Lombaerts speelden de volledige partij. Konstantin Zyrianov (68e) en Viktor Fayzulin (77e) scoorden. Na elf speeldagen is Zenit vierde, op vijf punten van koploper Anzhi Makhachkala. . (ALBERTO PIZZOLI)