Nadat Sport/Voetbalmagazine dinsdagavond 21 mei rond 17u30 bekend had gemaakt dat Zulte Waregem zich voorbereidde op een verhuis naar Antwerpen, leidde dat een uur later tot een kort persbericht (drie zinnen) van Patrick Decuyper.

De CEO van de vice-kampioen haalde merkwaardig hard uit naar de stad en beloofde zijn achterban dat er ook volgend seizoen in het Regenboogstadion wordt gevoetbald. Door wie zei hij er niet bij. Geen woord van ontkenning ook over de verhuis.

Na een nachtje slapen kwam Decuyper met een heel ander verhaal op de proppen. Dat hij in zijn zoektocht naar een stadion voor de Europese wedstrijden van Zulte Waregem in Antwerpen verzeild was geraakt, en niet wegens verhuisplannen. Goed gevonden, maar net niet goed genoeg. Onder meer omdat het in tegenspraak is met wat Francky Dury in de kranten had gezegd, namelijk dat hij zondagavond al door Decuyper was ingelicht. Tot nader order heeft Dury van op zijn vakantieplek niets van zijn woorden teruggenomen. Integendeel.

Decuyper slingerde er en passant nog een tackle naar Sport/Voetbalmagazine uit. Alle begrip daarvoor. Als hij geen onzinverhaal ophangt, staan er binnen de kortste keren een paar dozijn minder vrolijke Waregemfans voor zijn huis in Gent en mag hij ramen en deuren barricaderen. Dat wil niemand graag meemaken. Een leugen uit lijfsbehoud was zijn enige uitweg.

Nadat Sport/Voetbalmagazine dinsdagavond 21 mei rond 17u30 bekend had gemaakt dat Zulte Waregem zich voorbereidde op een verhuis naar Antwerpen, leidde dat een uur later tot een kort persbericht (drie zinnen) van Patrick Decuyper. De CEO van de vice-kampioen haalde merkwaardig hard uit naar de stad en beloofde zijn achterban dat er ook volgend seizoen in het Regenboogstadion wordt gevoetbald. Door wie zei hij er niet bij. Geen woord van ontkenning ook over de verhuis. Na een nachtje slapen kwam Decuyper met een heel ander verhaal op de proppen. Dat hij in zijn zoektocht naar een stadion voor de Europese wedstrijden van Zulte Waregem in Antwerpen verzeild was geraakt, en niet wegens verhuisplannen. Goed gevonden, maar net niet goed genoeg. Onder meer omdat het in tegenspraak is met wat Francky Dury in de kranten had gezegd, namelijk dat hij zondagavond al door Decuyper was ingelicht. Tot nader order heeft Dury van op zijn vakantieplek niets van zijn woorden teruggenomen. Integendeel. Decuyper slingerde er en passant nog een tackle naar Sport/Voetbalmagazine uit. Alle begrip daarvoor. Als hij geen onzinverhaal ophangt, staan er binnen de kortste keren een paar dozijn minder vrolijke Waregemfans voor zijn huis in Gent en mag hij ramen en deuren barricaderen. Dat wil niemand graag meemaken. Een leugen uit lijfsbehoud was zijn enige uitweg.