De 24-jarige Coleman liet in een lange verklaring op Twitter weten dat hij rekening diende te houden met een schorsing door dopingwaakhond AIU, na het missen van een dopingstest op 9 december vorig jaar. Coleman lag in de aanloop naar het WK van vorig jaar ook al onder vuur omdat hij volgens het antidopingbureau drie dopingcontroles binnen een jaar had gemist. Het Amerikaanse antidopingbureau USADA trok de dopingzaak tegen de sprinter toen enkele weken voor de WK in. Coleman pakte vervolgens in Doha goud in een tijd van 9,76 seconden.

Een combinatie van drie gemiste tests of fouten in de whereabouts binnen twaalf maanden kan leiden tot een schorsing. De eerdere overtredingen van de whereabouts van Coleman waren op 6 juni 2018, 16 januari 2019 en 26 april 2019. De Amerikaan riskeert een schorsing die kan oplopen tot twee jaar. Dan zou hij een kruis moeten maken over de Olympische Spelen van Tokio, verplaatst naar volgend jaar.

De 24-jarige Coleman liet in een lange verklaring op Twitter weten dat hij rekening diende te houden met een schorsing door dopingwaakhond AIU, na het missen van een dopingstest op 9 december vorig jaar. Coleman lag in de aanloop naar het WK van vorig jaar ook al onder vuur omdat hij volgens het antidopingbureau drie dopingcontroles binnen een jaar had gemist. Het Amerikaanse antidopingbureau USADA trok de dopingzaak tegen de sprinter toen enkele weken voor de WK in. Coleman pakte vervolgens in Doha goud in een tijd van 9,76 seconden. Een combinatie van drie gemiste tests of fouten in de whereabouts binnen twaalf maanden kan leiden tot een schorsing. De eerdere overtredingen van de whereabouts van Coleman waren op 6 juni 2018, 16 januari 2019 en 26 april 2019. De Amerikaan riskeert een schorsing die kan oplopen tot twee jaar. Dan zou hij een kruis moeten maken over de Olympische Spelen van Tokio, verplaatst naar volgend jaar.