Bokslegende Mike Tyson maakt een comeback in de ring. Op zaterdag 12 september neemt de 54-jarige Amerikaan het tegen zijn landgenoot Roy Jones (51) op in een exhibitiekamp over acht ronden in Los Angeles.

Morgen/donderdag is het nog precies één jaar voor in Tokio de Olympische Spelen (met twaalf maanden vertraging) van start gaan. Maar dat zal volgens de voorzitter van het organisatiecomité Yoshiro Mori alleen kunnen gebeuren als er tegen dan een vaccin of een geneesmiddel tegen het nieuwe coronavirus op de markt is.

Voor sommige prestaties kan je alleen maar bewondering opbrengen. Zoals die van Erden Eruc: op 21 juli 2012 bereikt hij Bodega Bay, Californië, de plaats waar hij op 10 juli 2007 is vertrokken. Zijn doel gerealiseerd: een reis rond de wereld op eigen kracht. Eruc doet het met de kano, te voet of op de fiets.

Elke week gaan we dieper in op een opvallend cijfer uit de sportactualiteit. Deze keer: 11,15, of het bedrag in miljoen euro dat Wimbledon uitkeert aan tennissers, zonder dat ze effectief op het Heilige Gras hebben aangetreden.