De Nederlandse wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) heeft zondag de Grote Prijs Formule 1 van Frankrijk gewonnen. Hij verstevigt zo zijn leidersplaats na afloop van de twaalfde WK-manche van het seizoen. De vanop de polepositie vertrokken Charles Leclerc (Ferrari), Verstappens grote concurrent, finishte niet. De Monegask vloog in de 18e ronde uit de bocht.

De Deense wereldkampioen schaken zal zijn titel niet verdedigen in 2023. Dat kondigde hij aan in een podcast met zijn sponsor Unibet. Carlsen is naar eigen zeggen niet meer gemotiveerd om de titelmatch te spelen.

Vandaag wordt op het WK atletiek in Eugene de marathon gelopen. Die wedstrijd is het grote doel van dit jaar voor onze landgenoot Bashir Abdi. De 33-jarige Gentenaar wil gaan voor het hoogst haalbare: goud.

Op de eerste wedstrijddag van de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham, Alabama heeft Bart Swings een gouden medaille gewonnen. Swings is vrijdag op de eerste plaats geëindigd in de 10.000 meter puntenafvalling op de piste. De Fransman Martin Ferrie is op de tweede plaats geëindigd. Het brons gaat naar de Duitser Nils Bühnemann.