Jonas Creteur

De NFL werd de jongste jaren overspoeld door schandalen. En toch is de American Football-competitie in zijn 100e seizoen nog altijd springlevend. Zeker op de dag van de Super Bowl, zoals zondag tussen de Kansas City Chiefs en de San Francisco 49ers. Vanwaar komt die passie van de Amerikanen voor hún sport?

Jonas Creteur

Met bovenstaande woorden besloot Kobe Bryant (41) in 2016 zijn carrière als NBA-speler. Op weg naar een nieuw leven waarin hij nog meer wilde excelleren dan hij, als de ultieme warrior, al op het basketbalveld had gedaan. Dat werd hem en zijn dochter Gianna (13) echter helaas niet gegund. Een afscheidsbrief aan The Black Mamba.

Uit het magazine

In 2016 pakte Kimia Alizadeh (21) als eerste Iraanse vrouw een olympische medaille, een paar weken geleden vluchtte de taekwondoka naar Nederland. Uit protest tegen haar regime.

De Ierse kooivechter Conor McGregor heeft, vijftien maanden na zijn afscheid na een spraakmakende nederlaag tegen de Rus Khabib Nurmagomedov, zaterdag zijn terugkeer in de Mixed Martial Arts (MMA) gevierd met een overwinning tegen de Amerikaan Donald Cerrone.