Ondanks dat de Olympische Spelen van 2032 voor het Australische Brisbane voorbestemd lijken, heeft Zuid-Korea het Internationaal Comité laten weten dat het kandidaat blijft om de Spelen samen met Noord-Korea te organiseren. Seoel bevestigde donderdag dat de kandidatuur met Pyongyang voorgesteld werd bij de toewijzingscommissie van het IOC.

Voormalig sportarts Eufemiano Fuentes was in 2006 de spil in de beruchte dopingzaak Operacion Puerto, waarbij vooral wielrenners betrokken waren. Vijftien jaar na de feiten geeft hij in een interview met de Spaanse tv-zender Sexta toe voormalig olympisch kampioen op de 1.500 meter Fermin Cacho verboden producten te hebben gegeven, maar verder houdt hij zich op de vlakte.

Sport/Voetbalmagazine lanceert vanavond/vrijdagavond 19 maart een gloednieuw digitaal magazine over de buitenlandse topcompetities: Raimundo.

Alle atleten die deze zomer deelnemen aan de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio zullen zich op kosten van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) kunnen laten vaccineren. Het IOC kreeg de vaccins aangeboden door China en hapte toe. 'Een mijlpaal', zegt het IOC. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) reageert 'verrast'.