De Belgische nationale hockeyvrouwen hebben vrijdag in de halve finales op het EK in het Nederlandse Amstelveen niet voor een stunt kunnen zorgen tegen het thuisland. De Red Panthers (FIH 10) weerden zich aardig maar moesten tegen Oranje (FIH 1) de wet van de sterkste ondergaan en verloren met 3-1.

De Belgische hockeyers (FIH-2) zullen hun Europese titel niet verlengen. In Amstelveen werden de Red Lions donderdag in de halve finales in een shoot-out met 3-1 uitgeschakeld door gastland Nederland (FIH-3).

Jonas Creteur

Matthias Casse kroonde zich woensdag in Boedapest tot de eerste Belgische wereldkampioen judo bij de mannen. Door zijn belangrijkste troef uit te spelen: zijn kracht, conditie en steeds grotere tactische maturiteit. Hoe werd het Casse-fort opnieuw onneembaar? Een analyse.

Uit het magazine

Het judo is al tientallen jaren de hofleverancier van medailles voor de Belgische delegatie en ook in Tokio zijn de verwachtingen hooggespannen. Een rondleiding langs de hoofdfiguren van het Belgische judo. Hajime!

De Belgische nationale hockeymannen hebben zich op het EK hockey in het Nederlandse Amstelveen geplaatst voor de halve finales. De Red Lions versloegen dinsdag op de derde en laatste speeldag in hun groep Rusland met ruime 9-2. Dankzij de zege zijn de Belgen ook al zeker van deelname aan het WK in 2023.