Luca Brecel is er zondag niet in geslaagd het UK Championship (1.2 miljoen euro) op zijn palmares te schrijven. In het Engelse York moest hij in de finale met 10-5 het onderspit delven voor de Chinees Zhao Xintong.

Nergens ter wereld wordt sneller geschaatst dan op de hooglandpiste in het Amerikaanse Salt Lake City. Bart Swings weet dat. Op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden op de Utah Olympic Oval verbeterde Swings vrijdag prompt zijn vier jaar oude Belgische record op de 5.000 meter. De nieuwe tijd is 6:08.76, drie seconden sneller dan destijds.

Op zondag 19 december zal Sportspress.be (de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten) bekendmaken wie is verkozen tot 'Sportman', 'Sportvrouw', 'Belofte', 'Ploeg', 'Coach' en 'Paralympiër' van het Jaar.

Een rechtbank in Rio de Janeiro heeft ex-voorzitter van het Braziliaans Olympisch Comité Carlos Arthur Nuzman veroordeeld tot bijna 31 jaar gevangenisstraf. De 79-jarige Braziliaan, die decennialang een prominent figuur was in de Braziliaanse sport, zou stemmen hebben gekocht om de Olympische Spelen van 2016 naar Rio de Janeiro te halen.

De Atletencommissie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft Ann Wauters (41) aangeduid als nieuwe voorzitster. Laura Waem en John-John Dohmen zijn de nieuwe ondervoorzitters. Dat maakte het BOIC dinsdag bekend.

Paralympische atleten krijgen bij de volgende Olympische Spelen dezelfde premie als hun olympische collega's. Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V), belast met de Nationale Loterij, kondigt bij de voorstelling van zijn beleidsnota aan dat hij de premies gelijkschakelt. Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open VLD) pleit ook voor een oplossing voor de huidige medaillewinnaars.

De Brit Lewis Hamilton (Mercedes) heeft vandaag de Grote Prijs Formule 1 van Qatar gewonnen. De regerende wereldkampioen reed van start tot finish aan de leiding in de twintigste WK-manche van het seizoen en hij brengt zo zijn achterstand op Max Verstappen (Red Bull) in de WK-stand terug van 14 tot 8 punten. De Nederlander eindigde op de tweede plaats en sprokkelde nog een punt voor de snelste ronde.

Uit het magazine

Na een eerste aanloop in het Oostenrijkse Sölden eind oktober schiet het Wereldbekerseizoen in het alpineskiën komend weekend pas echt op gang, met twee slalomraces in Levi. De Amerikaanse Mikaela Shiffrin (26) wil in die nieuwe campagne een gooi doen naar de titel van succesvolste skiër/skiester ooit.