De atletiekwereld is in de ban van een 13-jarig toptalent uit Australië. James Gallaugher verbeterde vorig weekend het wereldrecord dat Usain Bolt liep op de 200 meter toen hij 14 was.Gallaugher liep tijdens een evenement in Townsville de 200 meter in amper 21.73 seconden. Dat is niet alleen een record in zijn leeftijdscategorie, maar bovendien 0,08 seconden sneller dan het wereldrecord dat zesvoudig Olympisch medaillewinnaar Usain Bolt op zijn 14e liep.

De jonge Gallaugher richt zich op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. We mogen dus al dromen van een episch duel tussen de Australiër en de Jamaicaan. (KVDA)

De atletiekwereld is in de ban van een 13-jarig toptalent uit Australië. James Gallaugher verbeterde vorig weekend het wereldrecord dat Usain Bolt liep op de 200 meter toen hij 14 was.Gallaugher liep tijdens een evenement in Townsville de 200 meter in amper 21.73 seconden. Dat is niet alleen een record in zijn leeftijdscategorie, maar bovendien 0,08 seconden sneller dan het wereldrecord dat zesvoudig Olympisch medaillewinnaar Usain Bolt op zijn 14e liep. De jonge Gallaugher richt zich op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. We mogen dus al dromen van een episch duel tussen de Australiër en de Jamaicaan. (KVDA)