Top acht moet dus mogelijk zijn, al wordt dat verre van zelfsprekend - België zal een zéér goede Pieters Timmers nodig hebben.

Op het WK misten grote zwemnaties als VS en Australië de finale door (te) zwakke teams op te stellen in de reeksen. Die fouten zullen ze geen tweede keer meer maken. Mogelijk maakt Michael Phelps deel uit van de Amerikaanse ploeg, dat vooral op Nathan Adrian, individueel olympisch kampioen in Londen, en de piepjonge Caeleb Dressel rekent. Topfavorieten zijn echter wereld- en olympisch kampioen Frankrijk (met Clement Mignon, Florent Manaudou, Fabien Gilot en Jeremy Stravius).

Bij Australië is Cameron McVoy dé man, met ook nog de jonge Kyle Chalmers en James Magnussen (zilver in Londen) die zich op de trials individueel kon kwalificeren, maar wel voor de aflossing.

Outsider voor een medaille zijn Italië, aangevoerd door Lucca Dotto, en thuisland Brazilië met Marcelo Chierighini en Nicolas Oliveira.

Kans op goud: 1%. Kans op medaille 3%.

Competitie: zondag 7/8 reeksen om 20.09 uur, eventuele finale om 4.54 uur.

Top acht moet dus mogelijk zijn, al wordt dat verre van zelfsprekend - België zal een zéér goede Pieters Timmers nodig hebben.Op het WK misten grote zwemnaties als VS en Australië de finale door (te) zwakke teams op te stellen in de reeksen. Die fouten zullen ze geen tweede keer meer maken. Mogelijk maakt Michael Phelps deel uit van de Amerikaanse ploeg, dat vooral op Nathan Adrian, individueel olympisch kampioen in Londen, en de piepjonge Caeleb Dressel rekent. Topfavorieten zijn echter wereld- en olympisch kampioen Frankrijk (met Clement Mignon, Florent Manaudou, Fabien Gilot en Jeremy Stravius). Bij Australië is Cameron McVoy dé man, met ook nog de jonge Kyle Chalmers en James Magnussen (zilver in Londen) die zich op de trials individueel kon kwalificeren, maar wel voor de aflossing. Outsider voor een medaille zijn Italië, aangevoerd door Lucca Dotto, en thuisland Brazilië met Marcelo Chierighini en Nicolas Oliveira.