Het Wereldantidopingagentschap WADA plant extra doelgerichte dopingcontroles om de gaten op te vullen die zijn gevallen tijdens de coronacrisis. Dat schrijft het bureau in een Q&A voor sporters.

Knack Weekend

Gerenommeerd wetenschapper en arts Sharon Moalem dook in de wereld van genetische verschillen tussen man en vrouw. In zijn boek 'Het sterke geslacht' ontrafelt hij wie nu eigenlijk écht met die titel mag gaan lopen. Zijn conclusie? 'Vrouwen overtreffen mannen in elk stadium van hun leven.' In dit fragment vertelt hij over hun uitzonderlijke prestaties in extreme duursporten.

Gert Segers

100 jaar geleden organiseerde Antwerpen de 7e Olympische Spelen. Iedere week brengt Sport/Voetbalmagazine een verhaal van het 'festival van de vrede'. We beginnen met een overzicht van 10 atleten of gebeurtenissen die u had moeten zien.

Iedere dag kan je je kennis over sport testen in een quiz van Sport/Voetbalmagazine. Vandaag: ken jij de laatste 30 MVP's van het NBA-seizoen?

Als kind vluchtte Bashir Abdi voor de burgeroorlog in Somalië, vandaag is hij een succesvolle marathonloper die zich maanden aan een stuk afbeult op hete Ethiopische hoogvlaktes. 'Ik wil iets achterlaten. Ik wil dat jongeren zien: hé, die jongen is hier ook van nul begonnen, en kijk nu.'

Online schaken is dezer dagen in opgang. De beste grootmeesters ter wereld zijn te volgen tijdens internettoernooien. Maar voor het 'klassieke' schaak nemen de spelers nog altijd liefst aan een echt bord plaats.

Volgens een opmerkelijke, Duitse studie gaan topatleten sneller dood dan gewone mensen. Dat doet ethische vragen rijzen over competitiesporten.