Adam Peaty zwom dinsdagochtend de vijftig meter schoolslag in 26,10 seconden. De Brit blijft daarmee 32 honderdsten onder zijn vorige besttijd die hij in 2015 op het WK in Kazan neerzette. Vorig jaar haalde Peaty nog olympisch goud op de honderd meter schoolslag in Rio.

De halve finales op de vijftig meter schoolslag gaan door op dinsdagavond, de finale staat woensdagavond op het programma. Het is uitkijken of Peaty zijn record dan nog kan aanscherpen.

De 22-jarige Peaty, die maandag zijn titel op de honderd meter schoolslag verlengde, is de tweede zwemmer die op het WK in Boedapest een wereldrecord vestigt. De Zweedse Sarah Sjöström zorgde zondag voor een nieuwe wereldtijd op de honderd meter vrije slag (51,71 seconden) tijdens de finale van de 4x100 meter estafette.

Adam Peaty zwom dinsdagochtend de vijftig meter schoolslag in 26,10 seconden. De Brit blijft daarmee 32 honderdsten onder zijn vorige besttijd die hij in 2015 op het WK in Kazan neerzette. Vorig jaar haalde Peaty nog olympisch goud op de honderd meter schoolslag in Rio.De halve finales op de vijftig meter schoolslag gaan door op dinsdagavond, de finale staat woensdagavond op het programma. Het is uitkijken of Peaty zijn record dan nog kan aanscherpen.De 22-jarige Peaty, die maandag zijn titel op de honderd meter schoolslag verlengde, is de tweede zwemmer die op het WK in Boedapest een wereldrecord vestigt. De Zweedse Sarah Sjöström zorgde zondag voor een nieuwe wereldtijd op de honderd meter vrije slag (51,71 seconden) tijdens de finale van de 4x100 meter estafette.