Amerika boven bij de vijftig meest waardevolle sportteams ter wereld

© Belga

Volgens Forbes is Dallas Cowboys (NFL) het meest waardevolle sportteam ter wereld. De New York Yankees (baseball) en Manchester United (voetbal) vervolledigen de top drie.

Elk jaar stelt Forbes een lijst op met daarin de vijftig sportfranchises die wereldwijd het meeste waard zijn. Bij de eerste vijf staan drie voetbalclubs, maar het is toch de National Football League (NFL, American football) die de plak zwaait in dit dure lijstje.

‘Arm voetbal’

De Dallas Cowboys mag met de eer van meest waardevolle sportteam gaan lopen. De Texaanse club is 3,7 miljard euro waard, gevolgd door de New York Yankees met 3,23 miljard euro. De nieuwe werkgever van Romelu Lukaku, Manchester United, is derde met 3,18 miljard euro en de twee Spaanse rivalen Barcelona (vierde plek) en Real Madrid (vijfde plek) sluiten de top vijf af.

Real Madrid prijkte twee jaar geleden nog bovenaan de lijst, maar dit jaar is het, samen met Arsenal, de enige club in de top vijftig die in waarde gedaald is (twee procent) tegenover vorig jaar. Bayern München (15e plaats), Manchester City (35e plaats), Arsenal (43e plaats) en Chelsea (46e plaats) zijn de overige teams uit de voetbalwereld.

Amerika boven

Maar liefst 29 van de 32 teams uit de NFL staan in de top 50. Daarnaast ook nog zeven leden van de National Basketball Association (NBA) en acht van de Major League Baseball (MLB). De Amerikaanse teams worden 44 keer vertegenwoordigd, Europa slechts zes keer.

Volgens het zakentijdschrift zijn er 86 clubs die meer waard zijn dan één miljard dollar.

Bekijk hieronder de top tien (in miljard euro).

1. Dallas Cowboys, 3,7 miljard euro (NFL, american football)

2. New York Yankees, 3,23 (MLB, baseball)

3. Manchester United, 3,22 (voetbal)

4. FC Barcelona, 3,18 (voetbal)

5. Real Madrid, 3,11 (voetbal)

6. New England Patriots, 2,97 (NFL)

7. New York Knicks, 2,88 (NBA, basket)

8. New York Giants, 2,71 (NFL)

9. San Francisco 49ers, 2,62 (NFL)

10. Los Angeles Lakers, 2,62 (NBA)

Partner Content