De LA Sparks wonnen, zonder dat Ann Wauters in actie kwam, de vijfde en laatste finalewedstrijd tegen de Minnesota Lynx met 77-76. De Sparks winnen hun eerste titel sinds 2002 en de derde in de geschiedenis van de ploeg.

"We hebben het gedaan!!!2016 champs", postte Wauters op Twitter als boodschap bij een foto van een vierende ploeg. De Minnesota Lynx hadden de vierde wedstrijd gewonnen op zondag in het Staples Center in Los Angeles met 79-85, waardoor het in de play-offs mooi gelijk opging (2-2).

Vrijdag wonnen de Sparks met 92-75, nadat ze de openingswedstrijd verrassend wonnen in Minneapolis met 76-78. De tweede wedstrijd werd dan weer gewonnen door de Lynx met 79-60. De Lynx stonden voor de vijfde keer in zes jaar in de finale en mikten op een vierde titel, voor de Sparks was het de eerste finale sinds 2003, zij wonnen het kampioenschap al in 2001 en 2002.

Voor Ann Wauters was het haar tweede WNBA-finale, in 2008 verloor ze de eindstrijd met de San Antonio Silver Stars. Wauters werkte haar negende WNBA-campagne af. Ze droeg eerder ook het shirt van Cleveland Rockers, New York Liberty en Seattle Storm.

'We hebben met 1 punt gewonnen in de laatste seconden. Mooier dan dit kan het bijna niet worden. Op de bank ga je dan even dood', reageerde Ann Wauters op Studio Brussel.

'Ik heb al veel mooie titels gewonnen, maar deze is speciaal, omdat ik hier een andere rol had: soms gewoon hen aanmoedigen, soms eens een paar minuten spelen. Heel interessant om dingen bij te leren.'

(Belga/JH)

De LA Sparks wonnen, zonder dat Ann Wauters in actie kwam, de vijfde en laatste finalewedstrijd tegen de Minnesota Lynx met 77-76. De Sparks winnen hun eerste titel sinds 2002 en de derde in de geschiedenis van de ploeg. "We hebben het gedaan!!!2016 champs", postte Wauters op Twitter als boodschap bij een foto van een vierende ploeg. De Minnesota Lynx hadden de vierde wedstrijd gewonnen op zondag in het Staples Center in Los Angeles met 79-85, waardoor het in de play-offs mooi gelijk opging (2-2). Vrijdag wonnen de Sparks met 92-75, nadat ze de openingswedstrijd verrassend wonnen in Minneapolis met 76-78. De tweede wedstrijd werd dan weer gewonnen door de Lynx met 79-60. De Lynx stonden voor de vijfde keer in zes jaar in de finale en mikten op een vierde titel, voor de Sparks was het de eerste finale sinds 2003, zij wonnen het kampioenschap al in 2001 en 2002. Voor Ann Wauters was het haar tweede WNBA-finale, in 2008 verloor ze de eindstrijd met de San Antonio Silver Stars. Wauters werkte haar negende WNBA-campagne af. Ze droeg eerder ook het shirt van Cleveland Rockers, New York Liberty en Seattle Storm. 'We hebben met 1 punt gewonnen in de laatste seconden. Mooier dan dit kan het bijna niet worden. Op de bank ga je dan even dood', reageerde Ann Wauters op Studio Brussel.'Ik heb al veel mooie titels gewonnen, maar deze is speciaal, omdat ik hier een andere rol had: soms gewoon hen aanmoedigen, soms eens een paar minuten spelen. Heel interessant om dingen bij te leren.'(Belga/JH)