Met de Belgische 3x3-ploeg treedt Hind Ben Abdelkader -die dit jaar bij het Spaanse Cadi Le Seu speelde- aan op de Europese Spelen in Bakoe. De basketbalcompetitie vindt er plaats van 23 tot 26 juni. Samen met Ann Wauters, Sara Leemans en Anne-Sophie Strubbe start ze met torenhoge ambities. "We gaan voor een medaille en liefst de mooiste: de gouden", vertelt Hind in Sport/Voetbalmagazine. "Met het team dat we hebben is dat niet onrealistisch. Vorige zomer wonnen we brons op het WK en zilver op het EK.

"Voor mij was die discipline nieuw, maar het ging om internationale toernooien dus het leek me een goede ervaring. Bovendien ligt dat soort straatbasketbal mij wel. Hopelijk kan de 3x3 ooit een olympische sport worden, het is spectaculair en dan krijgen kleine basketlanden als België de kans om die Spelen te bereiken."

Lof van Ann Wauters

"Ik ben lang weggeweest uit België, dus ik kende Hind niet persoonlijk, wel van naam", zegt Ann Wauters, vijfvoudig Europees Speelster van het Jaar en grande dame van het Belgische basketbal. "Tijdens het WK 3x3 vorige zomer in Rusland heb ik voor het eerst met haar kunnen samenspelen en dat klikte meteen. Ook in Bakoe verwachten we veel van Hind. Door haar veelzijdigheid moet zij in staat zijn openingen te creëren.

"Hind is voor haar leeftijd al heel compleet: haar balbehandeling is van een niveau dat je niet vaak ziet in het vrouwenbasketbal. Ze kan haar tegenstander verslaan vanuit de dribbel, maar ze beschikt tegelijkertijd over een zeer goed driepuntschot en een goeie passing. Ze heeft het in zich om een van de beste spelverdeelsters in Europa te worden."

"Het komt er voor Hind nu op aan de juiste volgende stap te zetten. Ze heeft er een goed seizoen in Spanje opzitten, maar ze mag de lat hoger leggen. Frankrijk zou bijvoorbeeld een goede keuze zijn. Dat is een sterke, brede competitie en er wordt defensief veel geëist. Daar kan Hind enkel maar beter van worden."

Highlights van het voorbije seizoen in Spanje:

Highlights van het WK 3x3 vorige zomer in Rusland:

(Lees het hele interview met Hind Ben Abdelkader in Sport/Voetbalmagazine van 17 juni)

Met de Belgische 3x3-ploeg treedt Hind Ben Abdelkader -die dit jaar bij het Spaanse Cadi Le Seu speelde- aan op de Europese Spelen in Bakoe. De basketbalcompetitie vindt er plaats van 23 tot 26 juni. Samen met Ann Wauters, Sara Leemans en Anne-Sophie Strubbe start ze met torenhoge ambities. "We gaan voor een medaille en liefst de mooiste: de gouden", vertelt Hind in Sport/Voetbalmagazine. "Met het team dat we hebben is dat niet onrealistisch. Vorige zomer wonnen we brons op het WK en zilver op het EK."Voor mij was die discipline nieuw, maar het ging om internationale toernooien dus het leek me een goede ervaring. Bovendien ligt dat soort straatbasketbal mij wel. Hopelijk kan de 3x3 ooit een olympische sport worden, het is spectaculair en dan krijgen kleine basketlanden als België de kans om die Spelen te bereiken.""Ik ben lang weggeweest uit België, dus ik kende Hind niet persoonlijk, wel van naam", zegt Ann Wauters, vijfvoudig Europees Speelster van het Jaar en grande dame van het Belgische basketbal. "Tijdens het WK 3x3 vorige zomer in Rusland heb ik voor het eerst met haar kunnen samenspelen en dat klikte meteen. Ook in Bakoe verwachten we veel van Hind. Door haar veelzijdigheid moet zij in staat zijn openingen te creëren. "Hind is voor haar leeftijd al heel compleet: haar balbehandeling is van een niveau dat je niet vaak ziet in het vrouwenbasketbal. Ze kan haar tegenstander verslaan vanuit de dribbel, maar ze beschikt tegelijkertijd over een zeer goed driepuntschot en een goeie passing. Ze heeft het in zich om een van de beste spelverdeelsters in Europa te worden.""Het komt er voor Hind nu op aan de juiste volgende stap te zetten. Ze heeft er een goed seizoen in Spanje opzitten, maar ze mag de lat hoger leggen. Frankrijk zou bijvoorbeeld een goede keuze zijn. Dat is een sterke, brede competitie en er wordt defensief veel geëist. Daar kan Hind enkel maar beter van worden."Highlights van het voorbije seizoen in Spanje:Highlights van het WK 3x3 vorige zomer in Rusland:(Lees het hele interview met Hind Ben Abdelkader in Sport/Voetbalmagazine van 17 juni)