Antonio Brown: de superster die vertrok via Instagram

© Belga

Een van de grootste sterren van de NFL, Antonio Brown, wordt beschuldigd van verkrachting. Het is het zoveelste voorval in een zeer woelige zomer.

Driemaal zou hij zich vergrepen hebben aan physical coach Britney Taylor van de Pittsburgh Steelers, daar wordt Antonio Brown van beschuldigd. Antonio wie? Hier mag hij misschien een totale onbekende zijn, in de VS is American Footballspeler een absolute superster. Sinds 2010 maakte Brown het mooie weer bij de Pittsburgh Steelers als een van de beste wide receivers van de competitie. Maar daar was hij zeker niet altijd even gewild. Vaak kwam het tot een confrontatie met quarterback Ben Roethlisberger en begin dit jaar gingen beide partijen uit elkaar.

Nadat het seizoen eindigde op een sisser (de Steelers konden zich niet plaatsen voor de play-offs), vertrok de 31-jarige Antonio Brown naar de Oakland Raiders. Heel Amerika stond in rep en roer, want de superster zou van de vergane glorie van de Raiders terug een topteam kunnen maken. Maar Brown ging al onmiddellijk in de clinch met alles en iedereen. In augustus vertrok Brown doodleuk van het oefenkamp van de Raiders, wegens een blessure aan zijn voet en omdat hij kwaad was op de NFL omdat die z’n favoriete helm verboden. De reden van de NFL? De helm is al meer dan tien jaar oud en mag dus niet meer gedragen worden. Maar daar liet Brown het dus niet bij. Als hij zijn helm niet mocht dragen, dan zou hij vertrekken uit de American Football.

Begin augustus verscheen de wide receiver dan toch terug op het oefenkamp. De voorzitter van de Raiders, Mike Mayock, was niet blij met zijn vertrek en gaf hem een boete van 40.000 dollar wegens onvoorziene afwezigheid. En het ging van kwaad naar erger. Tweemaal probeerde Brown de NFL te overtuigen van zijn gelijk in de helmsituatie, maar twee keer verloor de superster het pleit. Daarop volgde een nieuwe boete van Mayock omdat Brown weer afwezig was op training, ditmaal 14.000 dollar. Brown hekelde de politiek van zijn voorzitter en zette de boetes op zijn facebook-pagina met het onderschrift ‘Wanneer je eigen team je echt haat’. Begin september komt het zelfs tot een openlijke ruzie tussen Mayock en Brown op het oefenterrein.

De maat was vol voor de voorzitter, die ermee dreigde hem te schorsen voor onbepaalde duur toen Brown voor een zoveelste keer niet opdaagde op training. Maar een dag later, op 7 september, verscheen de wide receiver terug op training en bood zijn excuses aan. Toch geen schorsing dan, maar wel een grote boete van zo’n 215.000 dollar.

Alles leek terug peis en vree binnen de Raiders, maar diezelfde avond vroeg Brown op Instagram naar een vertrek. Het onderschrift was duidelijk: ‘Release me’. De volgende dag om 16 uur kreeg Brown wat hij wou. Een nieuw team vinden bleek echter geen probleem te zijn, want nog geen twee uur later tekende hij al een contract bij de kampioen New England Patriots waar hij wordt verenigd met de beste speler aller tijden, Tom Brady. Geen slechte transfer dus.

En daar komt nu dus ook die verkrachtingszaak bij. Het was wel wat voor bad boy Antonio Brown deze zomer…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content