De IOC-leden volgden op de 138ste IOC-sessie in Tokio de aanbeveling van de toewijzingscommissie. Brisbane kwam als enige in aanmerking voor de Spelen van 2032. 72 leden stemden voor, vijf tegen. Drie leden onthielden zich.

Voorkeurskandidaten

Het is de eerste keer dat de gaststad voor de Spelen volgens een nieuwe selectieprocedure aangeduid wordt. Het IOC wou af van de ratrace tussen verschillende kandidaten en voerde in juni 2019 het systeem van voorkeurskandidaten in. Daarmee wordt voorkomen dat steden hoge bedragen uitgeven om zich te profileren. In het verleden leidde dat ook tot omkoping van IOC-leden.

Australië ontvangt voor de derde keer de Zomerspelen, na Melbourne in 1956 en Sydney in 2000. Brisbane was eerder al kandidaat om de Spelen van 1992 te organiseren, maar moest het toen afleggen tegen Barcelona.

Vrijdag starten in Tokio de Olympische Spelen van 2020, die met een jaar werden uitgesteld vanwege de coronapandemie. In 2024 is Parijs de gaststad, in 2028 Los Angeles.

De IOC-leden volgden op de 138ste IOC-sessie in Tokio de aanbeveling van de toewijzingscommissie. Brisbane kwam als enige in aanmerking voor de Spelen van 2032. 72 leden stemden voor, vijf tegen. Drie leden onthielden zich.Het is de eerste keer dat de gaststad voor de Spelen volgens een nieuwe selectieprocedure aangeduid wordt. Het IOC wou af van de ratrace tussen verschillende kandidaten en voerde in juni 2019 het systeem van voorkeurskandidaten in. Daarmee wordt voorkomen dat steden hoge bedragen uitgeven om zich te profileren. In het verleden leidde dat ook tot omkoping van IOC-leden.Australië ontvangt voor de derde keer de Zomerspelen, na Melbourne in 1956 en Sydney in 2000. Brisbane was eerder al kandidaat om de Spelen van 1992 te organiseren, maar moest het toen afleggen tegen Barcelona.Vrijdag starten in Tokio de Olympische Spelen van 2020, die met een jaar werden uitgesteld vanwege de coronapandemie. In 2024 is Parijs de gaststad, in 2028 Los Angeles.