De Wit-Russische Victoria Azarenka (22) heeft de Australian Open bij de vrouwen gewonnen. Ze klopte in de finale de Russische Maria Sharapova met duidelijke 6-3 en 6-0 cijfers.

Azarenka won haar eerste grandslamtoernooi, Sharapova blijft op drie grandslamzeges steken (Wimbledon 2004, US Open 2006 en Australian Open 2008).

Dankzij haar overwinning in Melbourne neemt Azarenka meteen ook de eerste plaats van de Deense Caroline Wozniacki over op de wereldranglijst. Verliezend finaliste Sharapova wordt derde.

Duidelijke cijfersAzarenka, die een ronde eerder titelverdedigster Kim Clijsters had uitgeschakeld, stond pas voor het eerst in haar carrière in de finale van een grandslamtoernooi en had in de aanvangsfase wat last van zenuwen. Ze raakte 0-2 achter tegen haar twee jaar oudere opponente, maar kwam gaandeweg beter in de partij en knokte zich naar 3-3. In het achtste spelletje ging ze opnieuw door de opslag van Sharapova en na 46 minuten trok ze de eerste set met 6-3 naar zich toe.

Ook in de tweede set ging Azarenka door op haar elan. Ze kwam snel op 2-0 en brak nogmaals door de opslag van de Siberische. De veer leek helemaal gebroken bij Sharapova en Azarenka mocht bij 5-0 voor de wedstrijd en de toernooizege serveren. Ze maakte het af op haar eerste matchbal en won de partij na 1u22 met 6-3 en 6-0. (Belga/KVDA)

De Wit-Russische Victoria Azarenka (22) heeft de Australian Open bij de vrouwen gewonnen. Ze klopte in de finale de Russische Maria Sharapova met duidelijke 6-3 en 6-0 cijfers.Azarenka won haar eerste grandslamtoernooi, Sharapova blijft op drie grandslamzeges steken (Wimbledon 2004, US Open 2006 en Australian Open 2008). Dankzij haar overwinning in Melbourne neemt Azarenka meteen ook de eerste plaats van de Deense Caroline Wozniacki over op de wereldranglijst. Verliezend finaliste Sharapova wordt derde.Duidelijke cijfersAzarenka, die een ronde eerder titelverdedigster Kim Clijsters had uitgeschakeld, stond pas voor het eerst in haar carrière in de finale van een grandslamtoernooi en had in de aanvangsfase wat last van zenuwen. Ze raakte 0-2 achter tegen haar twee jaar oudere opponente, maar kwam gaandeweg beter in de partij en knokte zich naar 3-3. In het achtste spelletje ging ze opnieuw door de opslag van Sharapova en na 46 minuten trok ze de eerste set met 6-3 naar zich toe. Ook in de tweede set ging Azarenka door op haar elan. Ze kwam snel op 2-0 en brak nogmaals door de opslag van de Siberische. De veer leek helemaal gebroken bij Sharapova en Azarenka mocht bij 5-0 voor de wedstrijd en de toernooizege serveren. Ze maakte het af op haar eerste matchbal en won de partij na 1u22 met 6-3 en 6-0. (Belga/KVDA)