Nys werd rond 22.30 uur zondag ontvangen door zijn supporters, die in het overvolle parochiehuis in het dorpscentrum al uren zaten te wachten op hun sportidool. Vele huizen in het dorpscentrum waren opvallend versierd met de Belgische driekleur. Op sommige daarvan was de naam van de wielerkampioen aangebracht.

De 'Kannibaal van Baal' kreeg eerst de felicitaties van zijn petekind. Daarna bedankte hij zijn supporters en sponsors.

De 35-jarige Nys benadrukte dat deze overwinning gezien de felle rugpijn die hij in de loop van de voormiddag geleden had voor hem een bijzonder emotioneel gebeuren was, die veel voor hem betekende. Onder luid applaus stelde hij te hopen hier over 3 weken terug te staan na afloop van het WK. (Belga/KVDA)

Nys werd rond 22.30 uur zondag ontvangen door zijn supporters, die in het overvolle parochiehuis in het dorpscentrum al uren zaten te wachten op hun sportidool. Vele huizen in het dorpscentrum waren opvallend versierd met de Belgische driekleur. Op sommige daarvan was de naam van de wielerkampioen aangebracht. De 'Kannibaal van Baal' kreeg eerst de felicitaties van zijn petekind. Daarna bedankte hij zijn supporters en sponsors. De 35-jarige Nys benadrukte dat deze overwinning gezien de felle rugpijn die hij in de loop van de voormiddag geleden had voor hem een bijzonder emotioneel gebeuren was, die veel voor hem betekende. Onder luid applaus stelde hij te hopen hier over 3 weken terug te staan na afloop van het WK. (Belga/KVDA)