Badminton in Rio: Lianne Tan verliest eerste partij

© BELGA

Badmintonster Lianne Tan heeft donderdag haar eerste groepswedstrijd op het olympisch badmintontoernooi bij de vrouwen in Rio de Janeiro niet kunnen winnen.

In haar eerste wedstrijd in groep E ging Tan, de nummer 68 van de wereld, met 2-1 (21-17, 20-22 en 21-14 na 62 minuten) onderuit tegen de Amerikaanse Iris Wang, nummer 37 op de wereldranglijst.

Na een zwakke start in de eerste set knokte de 25-jarige Lianne Tan zich toch terug in de wedstrijd, maar na 23 minuten moest ze de openingsset toch met 21-17 aan de Amerikaanse laten. Na set twee was alles te herdoen, want Tan trok er na een spannende strijd met 20-22 aan het langste eind. In de beslissende derde set was de Amerikaanse duidelijk sterker: 21-14.

Zware loting

In haar tweede groepswedstrijd neemt Lianne Tan het vrijdag op tegen de regerende olympische kampioene Li Xuerui (BWF 3) uit China, het resultaat van een bijzonder zware loting voor Tan in Rio de Janeiro. Zondag is haar laatste groepswedstrijd, tegen de Portugese Telma Santos (BWF 71). Enkel de groepswinnaars stoten door naar de eindfase.

Lianne Tan is in Brazilië aan haar tweede Olympische Spelen begonnen. Vier jaar geleden ging ze er in Londen uit in de groepsfase. Vorig jaar pakte de vijfvoudig Belgisch kampioene wel nog zilver op de Europese Spelen in Bakoe.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content