Severiano Ballesteros, bijgenaamd The Matador, overleed op 7 mei 2011 ten gevolge van een hersentumor, die in 2008 vastgesteld werd. Zijn veel te vroege dood dompelde de golfwereld in rouw, want met hem verloor het één van zijn sympathiekste maar ook meeste spectaculaire spelers uit de geschiedenis.

De Spanjaard stond bekend om zijn inventieve manier van spelen en zijn vele 'onmogelijke' shots. Seve was een meester in het alsnog rechttrekken van scheve situaties. Hij won drie Grand Slams, waaronder twee keer The Masters in Augusta, traditioneel de eerste Grand Slamwedstrijd van het golfseizoen, dat dit jaar van 9 tot 12 april plaatsvindt. The Matador wordt er nog altijd hard gemist.

Enkele van de beste momenten uit het oeuvre van Seve Ballesteros:

Severiano Ballesteros, bijgenaamd The Matador, overleed op 7 mei 2011 ten gevolge van een hersentumor, die in 2008 vastgesteld werd. Zijn veel te vroege dood dompelde de golfwereld in rouw, want met hem verloor het één van zijn sympathiekste maar ook meeste spectaculaire spelers uit de geschiedenis. De Spanjaard stond bekend om zijn inventieve manier van spelen en zijn vele 'onmogelijke' shots. Seve was een meester in het alsnog rechttrekken van scheve situaties. Hij won drie Grand Slams, waaronder twee keer The Masters in Augusta, traditioneel de eerste Grand Slamwedstrijd van het golfseizoen, dat dit jaar van 9 tot 12 april plaatsvindt. The Matador wordt er nog altijd hard gemist.Enkele van de beste momenten uit het oeuvre van Seve Ballesteros: