Dat maakte de Pro Basketball League maandag bekend tijdens de voorstelling van het seizoen 2016-2017.

Om de service te kunnen aanbieden, ging de liga in zee met DB Video. Alle matchen worden uitgezonden via de site thisisbasketball.tv en de gebruikers zullen kunnen kiezen uit verschillende formules: per seizoen, maand of weekend. De prijzen liggen nog niet vast.

Op 1 oktober wordt het platform geopend in het kader van de eerste speeldag van de Euromillions Basket League, de opvolger van de Scooore League. Een week eerder is er de supercup tussen Oostende en Antwerp.

De invoering van de streamingdienst, die zal bestaan naast de rechtstreekse uitzendingen op VOO/Telenet, maakt deel uit van de wens van de profliga om te professionaliseren. 'We willen het niveau van onze competitie, onze clubs en de liga optrekken. Het is onze wens om van deze liga een van de beste van het land te maken', vertelde voorzitter Arthur Goethals.

Na het afhaken van Verviers-Pepinster starten nog tien ploegen in de hoogste afdeling. Zij spelen voor de play-offs vier keer tegen elkaar. Twee ploegen vallen af voor de eindfase, die op 13 mei 2017 begint. De profliga hoopt op termijn opnieuw naar twaalf ploegen te kunnen gaan. (Belga/KVDA)

Dat maakte de Pro Basketball League maandag bekend tijdens de voorstelling van het seizoen 2016-2017.Om de service te kunnen aanbieden, ging de liga in zee met DB Video. Alle matchen worden uitgezonden via de site thisisbasketball.tv en de gebruikers zullen kunnen kiezen uit verschillende formules: per seizoen, maand of weekend. De prijzen liggen nog niet vast. Op 1 oktober wordt het platform geopend in het kader van de eerste speeldag van de Euromillions Basket League, de opvolger van de Scooore League. Een week eerder is er de supercup tussen Oostende en Antwerp. De invoering van de streamingdienst, die zal bestaan naast de rechtstreekse uitzendingen op VOO/Telenet, maakt deel uit van de wens van de profliga om te professionaliseren. 'We willen het niveau van onze competitie, onze clubs en de liga optrekken. Het is onze wens om van deze liga een van de beste van het land te maken', vertelde voorzitter Arthur Goethals. Na het afhaken van Verviers-Pepinster starten nog tien ploegen in de hoogste afdeling. Zij spelen voor de play-offs vier keer tegen elkaar. Twee ploegen vallen af voor de eindfase, die op 13 mei 2017 begint. De profliga hoopt op termijn opnieuw naar twaalf ploegen te kunnen gaan. (Belga/KVDA)