Na de eerste drie quarters (21-23, 17-7, 23-23) leidde Bergen nochtans comfortabel, maar in het laatste quarter (9-28) zakte de Henegouwse ploeg in elkaar. Wes Wilkinson was de uitblinker bij Oostende met 17 punten.

Woensdag kan Oostende, dat nu met 2-0 leidt, zich al tot landskampioen kronen. Zaterdag won Oostende ook al de openingswedstrijd met 88-57. In deze best-of-five volgen nog wedstrijden op woensdag 5 juni (in Oostende), en indien nodig op vrijdag 7 juni (in Bergen) en zondag 9 juni (in Oostende).

Voor Bergen is het al de vierde deelname aan de finale, maar ze konden nog nooit de titel pakken. Titelverdediger Oostende is dit seizoen op jacht naar de veertiende landstitel in de clubgeschiedenis. (Belga/TV)

Na de eerste drie quarters (21-23, 17-7, 23-23) leidde Bergen nochtans comfortabel, maar in het laatste quarter (9-28) zakte de Henegouwse ploeg in elkaar. Wes Wilkinson was de uitblinker bij Oostende met 17 punten. Woensdag kan Oostende, dat nu met 2-0 leidt, zich al tot landskampioen kronen. Zaterdag won Oostende ook al de openingswedstrijd met 88-57. In deze best-of-five volgen nog wedstrijden op woensdag 5 juni (in Oostende), en indien nodig op vrijdag 7 juni (in Bergen) en zondag 9 juni (in Oostende). Voor Bergen is het al de vierde deelname aan de finale, maar ze konden nog nooit de titel pakken. Titelverdediger Oostende is dit seizoen op jacht naar de veertiende landstitel in de clubgeschiedenis. (Belga/TV)