Vandaag begint het EK basketbal in Litouwen. Voor het eerst sinds 1993 zijn ook de Belgen daar nog eens bij. "Onze ambitie moet de tweede ronde zijn", zegt spelverdeler Sam Van Rossom in Sport/Voetbalmagazine.

"Als je die ambitie niet hebt, kun je beter thuis blijven", gaat een gemotiveerde Van Rossom verder. "Ik denk ook dat we een realistische kans maken om die te bereiken. De eerste drie in elke poule gaan door en wij hebben in het verleden al bewezen dat we Georgië, Bulgarije en Oekraïne kunnen verslaan. Rusland en Slovenië steken er in onze poule in theorie bovenuit. En zelfs dat zegt niets."

"Ik denk dat we er niet slecht voor staan, zeker nadat we ons vorige zomer konden plaatsen bij de beste zestien. Nadien is het EK dan uitgebreid naar vierentwintig teams, maar in onze hoofden horen we toch bij de beste zestien van Europa. Mentaal is dat een boost."

Programma

De Belgische nationale basketploeg opent zijn EK-campagne met een wedstrijd vandaag om 15.30 uur tegen Georgië. Donderdag staat er dan al meteen een tweede wedstrijd geprogrammeerd, om 15.30 uur tegen Bulgarije. Zaterdag volgt dan Rusland, zondag Slovenië en maandagavond Oekraïne.

Van Rossom beseft dat er veel afhangt van de eerste twee wedstrijden: "Die zullen meteen duidelijk maken of we aanspraak maken op die tweede ronde."

Het uitvallen van Axel Hervelle in de laatste oefenpartij voor de afreis naar Litouwen was voor de Lions een zware klap. Didier Mbenga, tweevoudig NBA-kampioen met de LA Lakers, werd als zijn vervanger in de selectie opgenomen nadat hij eerder verrassend uit de selectie was gelaten. (MS)

Vandaag begint het EK basketbal in Litouwen. Voor het eerst sinds 1993 zijn ook de Belgen daar nog eens bij. "Onze ambitie moet de tweede ronde zijn", zegt spelverdeler Sam Van Rossom in Sport/Voetbalmagazine. "Als je die ambitie niet hebt, kun je beter thuis blijven", gaat een gemotiveerde Van Rossom verder. "Ik denk ook dat we een realistische kans maken om die te bereiken. De eerste drie in elke poule gaan door en wij hebben in het verleden al bewezen dat we Georgië, Bulgarije en Oekraïne kunnen verslaan. Rusland en Slovenië steken er in onze poule in theorie bovenuit. En zelfs dat zegt niets." "Ik denk dat we er niet slecht voor staan, zeker nadat we ons vorige zomer konden plaatsen bij de beste zestien. Nadien is het EK dan uitgebreid naar vierentwintig teams, maar in onze hoofden horen we toch bij de beste zestien van Europa. Mentaal is dat een boost." Programma De Belgische nationale basketploeg opent zijn EK-campagne met een wedstrijd vandaag om 15.30 uur tegen Georgië. Donderdag staat er dan al meteen een tweede wedstrijd geprogrammeerd, om 15.30 uur tegen Bulgarije. Zaterdag volgt dan Rusland, zondag Slovenië en maandagavond Oekraïne. Van Rossom beseft dat er veel afhangt van de eerste twee wedstrijden: "Die zullen meteen duidelijk maken of we aanspraak maken op die tweede ronde." Het uitvallen van Axel Hervelle in de laatste oefenpartij voor de afreis naar Litouwen was voor de Lions een zware klap. Didier Mbenga, tweevoudig NBA-kampioen met de LA Lakers, werd als zijn vervanger in de selectie opgenomen nadat hij eerder verrassend uit de selectie was gelaten. (MS)