De Belgian Lions hebben hun eerste groepswedstrijd op het EK basketbal in Litouwen verloren. Onze landgenoten bleken niet opgewassen tegen Georgië: 59-81. Bij rust leidde Georgië al met 24-37. Voor de Belgische mannenploeg was het de eerste EK-wedstrijd sinds 1993.

België, zonder de geblesseerde Axel Hervelle, liep een hele wedstrijd achter de feiten aan. In de kwalificaties voor het EK was België nochtans tweemaal de betere van Georgië.

De selectie van bondscoach Eddy Casteels speelt op het EK nog vier wedstrijden in groep D. Morgen treffen de Lions Bulgarije, zaterdag Rusland, zondag Slovenië en maandag Oekraïne. De eerste drie van de vier groepen stoten door naar de tweede ronde. (Belga/KVDA)

De Belgian Lions hebben hun eerste groepswedstrijd op het EK basketbal in Litouwen verloren. Onze landgenoten bleken niet opgewassen tegen Georgië: 59-81. Bij rust leidde Georgië al met 24-37. Voor de Belgische mannenploeg was het de eerste EK-wedstrijd sinds 1993. België, zonder de geblesseerde Axel Hervelle, liep een hele wedstrijd achter de feiten aan. In de kwalificaties voor het EK was België nochtans tweemaal de betere van Georgië. De selectie van bondscoach Eddy Casteels speelt op het EK nog vier wedstrijden in groep D. Morgen treffen de Lions Bulgarije, zaterdag Rusland, zondag Slovenië en maandag Oekraïne. De eerste drie van de vier groepen stoten door naar de tweede ronde. (Belga/KVDA)