België, met Jonathan, Kevin en Dylan Borlée, en slotloper Will Oyowe, finishte in een matige 3:01.02. Het goud was voor de Verenigde Staten, die in 2:58.71 een beste wereldjaarprestatie neerzetten. Zij haalden het van Jamaica (2:59.88) en Rusland (2:59.99).

Ook twee jaar geleden in het Zuid-Koreaanse Daegu eindigde de Belgische estafetteploeg op de vijfde plaats.

Er leek nochtans even meer in te zitten. Coach Jacques Borlée koos verrassend voor Jonathan Borlée als startloper, gevolgd door Kevin om zo een snelle start te verzekeren. Die tactiek leek zijn vruchten af te werpen, want Kevin bracht de Belgen in tweede stelling. Dylan Borlée hield vervolgens knap stand en behield de tweede plaats, maar slotloper Will Oyowe was in de slotfase niet meer opgewassen tegen al het geweld en kwam uiteindelijk als vijfde over de meet. (Belga/EE)

België, met Jonathan, Kevin en Dylan Borlée, en slotloper Will Oyowe, finishte in een matige 3:01.02. Het goud was voor de Verenigde Staten, die in 2:58.71 een beste wereldjaarprestatie neerzetten. Zij haalden het van Jamaica (2:59.88) en Rusland (2:59.99). Ook twee jaar geleden in het Zuid-Koreaanse Daegu eindigde de Belgische estafetteploeg op de vijfde plaats. Er leek nochtans even meer in te zitten. Coach Jacques Borlée koos verrassend voor Jonathan Borlée als startloper, gevolgd door Kevin om zo een snelle start te verzekeren. Die tactiek leek zijn vruchten af te werpen, want Kevin bracht de Belgen in tweede stelling. Dylan Borlée hield vervolgens knap stand en behield de tweede plaats, maar slotloper Will Oyowe was in de slotfase niet meer opgewassen tegen al het geweld en kwam uiteindelijk als vijfde over de meet. (Belga/EE)