Acrogymnasten Julie Van Gelder (21), Ineke Van Schoor (19) en Kaat Dumarey (15) hebben zondag op de Europese Spelen in Bakoe goud veroverd in de balansfinale. Het Belgische meisjestrio, dat ook al de kwalificaties met 29.090 punten had gedomineerd, verzamelde 28.700 punten in de National Gymnastics Arena. Eerder pakten Van Gelder, Van Schoor en Dumarey al goud in de allroundfinale.

Rusland behaalde de zilveren medaille met 28.550 punten. Het podium werd vervolledigd door Wit-Rusland (28.510 ptn). Van Gelder, Van Schoor en Dumarey, die later op de dag nog aantreden in de finale van de tempocompetitie, zorgden zo voor de vijfde Belgische medaille in Bakoe.

Eerder pakte het trio de gouden medaille in de allroundfinale en behaalden acrogymnasten Yana Vastavel en Solano Cassamajor drie zilveren medailles: in het allround en in de tempocompetitie. Taekwondoka Si Mohamed Ketbi bezorgde België brons. (Belga/JH)

Acrogymnasten Julie Van Gelder (21), Ineke Van Schoor (19) en Kaat Dumarey (15) hebben zondag op de Europese Spelen in Bakoe goud veroverd in de balansfinale. Het Belgische meisjestrio, dat ook al de kwalificaties met 29.090 punten had gedomineerd, verzamelde 28.700 punten in de National Gymnastics Arena. Eerder pakten Van Gelder, Van Schoor en Dumarey al goud in de allroundfinale. Rusland behaalde de zilveren medaille met 28.550 punten. Het podium werd vervolledigd door Wit-Rusland (28.510 ptn). Van Gelder, Van Schoor en Dumarey, die later op de dag nog aantreden in de finale van de tempocompetitie, zorgden zo voor de vijfde Belgische medaille in Bakoe. Eerder pakte het trio de gouden medaille in de allroundfinale en behaalden acrogymnasten Yana Vastavel en Solano Cassamajor drie zilveren medailles: in het allround en in de tempocompetitie. Taekwondoka Si Mohamed Ketbi bezorgde België brons. (Belga/JH)