In de Daily Mail zegt Bernie Ecclestone, de grote baas van de Formule 1, dat hij volgend jaar of in 2016 een formule 1-race in Azerbeidzjan op de kalender wil.

Het pad voor een race door de straten van Bakoe werd geëffend door de controversiële Flavio Briatore, de ex-manager van de F1-teams van Renault en Benetton, waarmee hij in 1994 en 1995 - met Michael Schumacher - de wereldtitel mocht vieren.

De Italiaan werd in 2009 door de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) 'levenslang' geschorst voor zijn aandeel in Crashgate, nadat Nelson Piquet junior verklaarde dat hij van Briatore het bevel gekregen had om in de GP van Singapore tegen een muur te rijden en op die manier zijn ploegmaat Fernando Alonso aan de zege te helpen.

Ondanks die schorsing, die in beroep tot 2013 herleid werd, bleef Ecclestone nauwe banden met Briatore onderhouden. "We gaan naar Azerbeidzjan", bevestigde hij. "Misschien op het einde van het seizoen 2015, al is 2016 wellicht realistischer", bevestigde de 73-jarige Brit, die het aantal grands prix van 19 naar 22 wil uitbreiden.

Onder andere een race rond Londen, de natte droom van Ecclestone, zou nog een nieuwkomer op de kalender zijn. (CT)

In de Daily Mail zegt Bernie Ecclestone, de grote baas van de Formule 1, dat hij volgend jaar of in 2016 een formule 1-race in Azerbeidzjan op de kalender wil. Het pad voor een race door de straten van Bakoe werd geëffend door de controversiële Flavio Briatore, de ex-manager van de F1-teams van Renault en Benetton, waarmee hij in 1994 en 1995 - met Michael Schumacher - de wereldtitel mocht vieren. De Italiaan werd in 2009 door de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) 'levenslang' geschorst voor zijn aandeel in Crashgate, nadat Nelson Piquet junior verklaarde dat hij van Briatore het bevel gekregen had om in de GP van Singapore tegen een muur te rijden en op die manier zijn ploegmaat Fernando Alonso aan de zege te helpen. Ondanks die schorsing, die in beroep tot 2013 herleid werd, bleef Ecclestone nauwe banden met Briatore onderhouden. "We gaan naar Azerbeidzjan", bevestigde hij. "Misschien op het einde van het seizoen 2015, al is 2016 wellicht realistischer", bevestigde de 73-jarige Brit, die het aantal grands prix van 19 naar 22 wil uitbreiden. Onder andere een race rond Londen, de natte droom van Ecclestone, zou nog een nieuwkomer op de kalender zijn. (CT)