Hoogspringster Blanka Vlasic moet definitief afzeggen voor de Olympische Spelen. Dat zegt de Kroatische zelf op haar website. De vicewereldkampioene werd begin dit jaar geopereerd aan de linkerenkel, waardoor ze al een kruis moest maken over haar indoorseizoen. Een bacteriële infectie vertraagde daarna het herstel en doet haar nu ook Londen missen.

"Ik heb mijn beslissing over deelname in Londen lang uitgesteld, hopend dat er nog positief nieuws zou komen. Momenteel gaat het de goede kant uit met mijn gezondheid en kan ik steeds beter trainen, maar Londen komt te vroeg: ik heb niet genoeg tijd om nog in vorm te raken", aldus Vlasic, die past voor een figurantenrol in de Britse hoofdstad. "Ik ben niet geïnteresseerd in springen onder mijn normale niveau. Het beste wat ik dus kan doen is thuisblijven en volledig genezen."

Vlasic is tweevoudig wereldkampioene, met een persoonlijk record van 2m08. Op het WK in Daegu vorig jaar werd ze nog tweede na de Russin Anna Chicherova. Ook op de Spelen vier jaar geleden in Peking moest Vlasic vrede nemen met zilver, toen Tia Hellebaut te sterk was. De olympische kampioene sprong vrijdag nog naar een tweede plaats op de sterk bezette Diamond League-meeting van Londen. Aan het einde van haar carrière denkt de 28-jarige Vlasic nog lang niet. "Dit is niet meer dan een kleine tegenslag in mijn carrière, en ik kijk uit naar de vele succesvolle jaren die nog moeten komen. Dit is een kans op een nieuw begin!", blijft ze positief. (Belga/RDM)

Hoogspringster Blanka Vlasic moet definitief afzeggen voor de Olympische Spelen. Dat zegt de Kroatische zelf op haar website. De vicewereldkampioene werd begin dit jaar geopereerd aan de linkerenkel, waardoor ze al een kruis moest maken over haar indoorseizoen. Een bacteriële infectie vertraagde daarna het herstel en doet haar nu ook Londen missen. "Ik heb mijn beslissing over deelname in Londen lang uitgesteld, hopend dat er nog positief nieuws zou komen. Momenteel gaat het de goede kant uit met mijn gezondheid en kan ik steeds beter trainen, maar Londen komt te vroeg: ik heb niet genoeg tijd om nog in vorm te raken", aldus Vlasic, die past voor een figurantenrol in de Britse hoofdstad. "Ik ben niet geïnteresseerd in springen onder mijn normale niveau. Het beste wat ik dus kan doen is thuisblijven en volledig genezen." Vlasic is tweevoudig wereldkampioene, met een persoonlijk record van 2m08. Op het WK in Daegu vorig jaar werd ze nog tweede na de Russin Anna Chicherova. Ook op de Spelen vier jaar geleden in Peking moest Vlasic vrede nemen met zilver, toen Tia Hellebaut te sterk was. De olympische kampioene sprong vrijdag nog naar een tweede plaats op de sterk bezette Diamond League-meeting van Londen. Aan het einde van haar carrière denkt de 28-jarige Vlasic nog lang niet. "Dit is niet meer dan een kleine tegenslag in mijn carrière, en ik kijk uit naar de vele succesvolle jaren die nog moeten komen. Dit is een kans op een nieuw begin!", blijft ze positief. (Belga/RDM)