Golf werd door Bloso uitgeroepen tot sport van het jaar 2013.

De golfsport wil van zijn elitaire imago af en stelde zich daarom kandidaat om door Bloso als 'sport van het jaar' in de kijker gezet te worden. Een initiatief dat al sinds 2000 meegaat en tot doel heeft om de bekendheid en toegankelijkheid van een sport te verhogen.

"Dat ondertussen Nicolas Colsaerts voor een heuse boost zorgde met zijn knappe prestaties op het WK matchplay en de Ryder Cup is natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Dit is de ideale timing", aldus een glunderende Jacky Mouligneau, voorzitter van de VVG (Vlaamse vereniging voor golf).

Er komen tv-spots op radio en tv, de verschillende Blosocentra worden uitgerust met golfmateriaal en overal in Vlaanderen krijgen leraars LO een cursus golfbeginselen. Daarbovenop zullen een heleboel golfclubs activiteiten en laagdrempelige initiatiestages inlassen.

Carla Galle, administrateur-generaal van Bloso, geeft uitleg bij de keuze voor dit jaar: "Samen met de VVG willen we op deze manier het stereotiepe beeld en de mythes rond golf doorbreken. Golf is eigenlijk voor iedereen. Dat willen we tonen." Het charmeoffensief is ingezet. Wie meer informatie wenst, kan terecht op de website www.sportvanhetjaar.be. (MS)

Golf werd door Bloso uitgeroepen tot sport van het jaar 2013. De golfsport wil van zijn elitaire imago af en stelde zich daarom kandidaat om door Bloso als 'sport van het jaar' in de kijker gezet te worden. Een initiatief dat al sinds 2000 meegaat en tot doel heeft om de bekendheid en toegankelijkheid van een sport te verhogen. "Dat ondertussen Nicolas Colsaerts voor een heuse boost zorgde met zijn knappe prestaties op het WK matchplay en de Ryder Cup is natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Dit is de ideale timing", aldus een glunderende Jacky Mouligneau, voorzitter van de VVG (Vlaamse vereniging voor golf). Er komen tv-spots op radio en tv, de verschillende Blosocentra worden uitgerust met golfmateriaal en overal in Vlaanderen krijgen leraars LO een cursus golfbeginselen. Daarbovenop zullen een heleboel golfclubs activiteiten en laagdrempelige initiatiestages inlassen. Carla Galle, administrateur-generaal van Bloso, geeft uitleg bij de keuze voor dit jaar: "Samen met de VVG willen we op deze manier het stereotiepe beeld en de mythes rond golf doorbreken. Golf is eigenlijk voor iedereen. Dat willen we tonen." Het charmeoffensief is ingezet. Wie meer informatie wenst, kan terecht op de website www.sportvanhetjaar.be. (MS)