De nieuwe naam kadert in een vernieuwingsoperatie die al een paar maanden aan de gang is. Sport Vlaanderen wil, zoals administrateur-generaal Philippe Paquay het verwoordt, "de regisseur zijn voor alles wat in Vlaanderen rond de sport gebeurt."

Er komt onder meer duidelijkheid in een aantal structuren en de afdeling sport, die deel uitmaakte van het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, wordt opgeheven en bij Sport Vlaanderen gevoegd.

Grotere transparantie

De beslissing om alle Vlaamse bevoegdheden inzake sport te centraliseren in één groot agentschap was eerder al door de Vlaamse regering genomen. De nieuwe naam werd donderdagavond bekendgemaakt tijdens het eerste sportinnovatiecongres dat in Brugge werd georganiseerd.

Van beleidsvoorbereiding tot beleidsuitvoering, van breedtesport tot topsport, van sportinfrastructuur tot subsidiëring, met Sport Vlaanderen is er nu één aanspreekpunt. Er komt één logo, één website, één huisstijl. De bundeling van expertise en middelen moet elke sporter ten goede komen.

De vernieuwing maakt deel uit van het hele sportbeleid van minister Philippe Muyters. Dat is gericht op grotere transparantie en klantvriendelijkheid.

De nieuwe naam kadert in een vernieuwingsoperatie die al een paar maanden aan de gang is. Sport Vlaanderen wil, zoals administrateur-generaal Philippe Paquay het verwoordt, "de regisseur zijn voor alles wat in Vlaanderen rond de sport gebeurt." Er komt onder meer duidelijkheid in een aantal structuren en de afdeling sport, die deel uitmaakte van het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, wordt opgeheven en bij Sport Vlaanderen gevoegd.De beslissing om alle Vlaamse bevoegdheden inzake sport te centraliseren in één groot agentschap was eerder al door de Vlaamse regering genomen. De nieuwe naam werd donderdagavond bekendgemaakt tijdens het eerste sportinnovatiecongres dat in Brugge werd georganiseerd. Van beleidsvoorbereiding tot beleidsuitvoering, van breedtesport tot topsport, van sportinfrastructuur tot subsidiëring, met Sport Vlaanderen is er nu één aanspreekpunt. Er komt één logo, één website, één huisstijl. De bundeling van expertise en middelen moet elke sporter ten goede komen. De vernieuwing maakt deel uit van het hele sportbeleid van minister Philippe Muyters. Dat is gericht op grotere transparantie en klantvriendelijkheid.