Terwijl de Nieuw-Zeelanders met veel kabaal op hun speelhelft de gebruikelijke haka opvoerden, stelde de Engelse ploeg zich onverwachts op in een uitdagende V-formatie, waarbij vier internationals de middenlijn passeerden. Het overschrijden van die lijn tijdens het ritueel is volgens de regels van de internationale rugbybond verboden.

Bondscoach Steve Hansen van Nieuw-Zeeland had helemaal geen problemen met de reactie van de Engelse ploeg. "De haka vereist juist een reactie. Het is namelijk een persoonlijke uitdaging en het is de bedoeling dat je reageert. Ik vond de actie van de Engelsen briljant." Engeland won de wedstrijd met 19-7 en speelt zaterdag de finale van het WK tegen Zuid-Afrika.

Terwijl de Nieuw-Zeelanders met veel kabaal op hun speelhelft de gebruikelijke haka opvoerden, stelde de Engelse ploeg zich onverwachts op in een uitdagende V-formatie, waarbij vier internationals de middenlijn passeerden. Het overschrijden van die lijn tijdens het ritueel is volgens de regels van de internationale rugbybond verboden. Bondscoach Steve Hansen van Nieuw-Zeeland had helemaal geen problemen met de reactie van de Engelse ploeg. "De haka vereist juist een reactie. Het is namelijk een persoonlijke uitdaging en het is de bedoeling dat je reageert. Ik vond de actie van de Engelsen briljant." Engeland won de wedstrijd met 19-7 en speelt zaterdag de finale van het WK tegen Zuid-Afrika.