'Ik zal hem niet respecteren. Hij moet vechten als een man en niet zeuren als een klein meisje', sprak Chino stoere taal op het internationale persmoment.

Marcos Maidana, Belga Image
Marcos Maidana © Belga Image

Toen de twee rivalen elkaar in het voorjaar voor het eerst ontmoetten, was de beslissing van de drie kamprechters unaniem in het voordeel van de 36-jarige Mayweather, die zich achteraf laatdunkend over de tactiek van zijn Argentijnse tegenstander uitliet.

'Hij probeert alles, ook zaken die niet toegelaten zijn. Kopstoten, slagen onder de gordel of na de gong. Wat hij doet, zie je alleen op kampioenschappen mixed martial arts', aldus Mayweather, die in geen enkele kamp méér geraakt werd dan in mei.

Floyd Mayweather, Belga Image
Floyd Mayweather © Belga Image

'Dat zal straks niet anders zijn. Ik zal hem vanaf de eerste ronde onder de druk zetten en slaan. Op de schouder, op de armen... Tot hij moe wordt en zijn verdediging laat zakken. Ik kan alleen maar hopen dat hij het gevecht zal aangaan en dat hij niet, zoals in mei, voortdurend wegdraait of zelfs wegloopt. Onze eerste kamp ging over de volle twaalf ronden en was heel close, maar nu ben ik nog beter in conditie. Een knock-out zou mooi zijn.'

Chris Tetaert

Compilatiefilmpje van de perstour in juli

Het volledige eerste gevecht in mei

'Ik zal hem niet respecteren. Hij moet vechten als een man en niet zeuren als een klein meisje', sprak Chino stoere taal op het internationale persmoment. 'Hij probeert alles, ook zaken die niet toegelaten zijn. Kopstoten, slagen onder de gordel of na de gong. Wat hij doet, zie je alleen op kampioenschappen mixed martial arts', aldus Mayweather, die in geen enkele kamp méér geraakt werd dan in mei.