Op 25 april stapt Vladimir Klitsjko in Madison Square Garden in de ring tegen het Amerikaanse zwaargewicht Bryant Jennings, die volgens de bookmakers (14 tegen 1) geen schijn van kans maakt om Klitsjko's drie wereldtitels in te pikken.

De 39-jarige Oekraïner staat in zijn gewichtsklasse op eenzame hoogte, maar denkt hoe langer hoe meer aan stoppen. Hij zou graag meer tijd doorbrengen met zijn vriendin (Hayden Panettiere) en pasgeboren dochter (Kaya), én net als zijn broer Vitali meer tijd investeren in politieke en sociale vraagstukken van zijn thuisland. Vitali gooide pas op 41-jarige leeftijd de handschoen en is nu burgemeester van Kiev. Vladimir: "Ik ben bijna negentien jaar prof, ik vraag me af of het geen tijd wordt om afscheid te nemen."

Van sleet is er nochtans geen sprake. Van zijn 66 kampen won Vladimir er 63, waarvan 53 met KO. Zijn laatste nederlaag dateert van april 2004 (Lamon Brewster), sindsdien won hij 21 opeenvolgende kampen en verdedigde 17 keer met succes zijn wereldtitel. Alleen Joe Louis (25) en Larry Holmes (20) deden beter.

(Chris Tetaert)

Op 25 april stapt Vladimir Klitsjko in Madison Square Garden in de ring tegen het Amerikaanse zwaargewicht Bryant Jennings, die volgens de bookmakers (14 tegen 1) geen schijn van kans maakt om Klitsjko's drie wereldtitels in te pikken. De 39-jarige Oekraïner staat in zijn gewichtsklasse op eenzame hoogte, maar denkt hoe langer hoe meer aan stoppen. Hij zou graag meer tijd doorbrengen met zijn vriendin (Hayden Panettiere) en pasgeboren dochter (Kaya), én net als zijn broer Vitali meer tijd investeren in politieke en sociale vraagstukken van zijn thuisland. Vitali gooide pas op 41-jarige leeftijd de handschoen en is nu burgemeester van Kiev. Vladimir: "Ik ben bijna negentien jaar prof, ik vraag me af of het geen tijd wordt om afscheid te nemen." Van sleet is er nochtans geen sprake. Van zijn 66 kampen won Vladimir er 63, waarvan 53 met KO. Zijn laatste nederlaag dateert van april 2004 (Lamon Brewster), sindsdien won hij 21 opeenvolgende kampen en verdedigde 17 keer met succes zijn wereldtitel. Alleen Joe Louis (25) en Larry Holmes (20) deden beter.(Chris Tetaert)