Bij zijn laatste kamp, in juli 2019, versloeg hij de Amerikaan Keith Thurman met de WBA-titel bij de weltergewichten als inzet. Omdat hij die titel niet verdedigde, pakte de federatie hem deze eind januari af. De Cubaan Yordenis Ugas heeft de gordel nu in zijn bezit.

Pacquiao had eerder aangekondigd zijn comeback te willen maken tegen de Ierse MMA-ster Conor McGregor. Nadien zou hij kampen tegen de Amerikaan Ryan Garcia, de rijzender ster bij de lichtgewichten, maar uiteindelijk wordt het dus een duel bij de welters tegen Spence.

De 31-jarige Amerikaan won tot dusver alle 27 kampen die hij vocht, waarvan 21 voor het einde van de wedstrijd.

Pacquiao was in het verleden wereldkampioen in zes verschillende categorieën, van de vlieggewichten tot de superwelters. Op zijn palmares staan 62 zeges, 7 nederlagen en 2 onbesliste kampen. Naast zijn bokscarrière bouwde hij in de Filippijnen ook een politieke carrière uit en schopte het tot senator.

Bij zijn laatste kamp, in juli 2019, versloeg hij de Amerikaan Keith Thurman met de WBA-titel bij de weltergewichten als inzet. Omdat hij die titel niet verdedigde, pakte de federatie hem deze eind januari af. De Cubaan Yordenis Ugas heeft de gordel nu in zijn bezit. Pacquiao had eerder aangekondigd zijn comeback te willen maken tegen de Ierse MMA-ster Conor McGregor. Nadien zou hij kampen tegen de Amerikaan Ryan Garcia, de rijzender ster bij de lichtgewichten, maar uiteindelijk wordt het dus een duel bij de welters tegen Spence. De 31-jarige Amerikaan won tot dusver alle 27 kampen die hij vocht, waarvan 21 voor het einde van de wedstrijd. Pacquiao was in het verleden wereldkampioen in zes verschillende categorieën, van de vlieggewichten tot de superwelters. Op zijn palmares staan 62 zeges, 7 nederlagen en 2 onbesliste kampen. Naast zijn bokscarrière bouwde hij in de Filippijnen ook een politieke carrière uit en schopte het tot senator.