Bouwvakkersstaking brengt vertraging voor werken Olympische Spelen in Rio

19/05/15 om 02:18 - Bijgewerkt om 02:21

De bouwvakkers die in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro enkele belangrijke locaties voor de Olympische Spelen van 2016 optrekken, hebben het werk neergelegd. Ze eisen een hoger loon en betere werkomstandigheden.

Bouwvakkersstaking brengt vertraging voor werken Olympische Spelen in Rio

Het Olympisch Park voor Rio 2016 © REUTERS

Volgens de vakbond SitraICP neemt zowat 70 procent van de naar schatting 12.000 betrokken bouwvakkers in Rio deel aan de staking. Hun actie heeft gevolgen voor de werken aan het Deodoro Olympisch Park, waar elf Olympische en vier Paralympische competities moeten plaatsvinden, en aan het Joao Havelange Olympisch Stadion, waar de atletiekwedstrijden georganiseerd zullen worden. Ook de bouw van de metrolijn die het stadscentrum verbindt met het stadsdeel Barra da Tijuca, waar de meeste Olympische activiteiten plaatsvinden, zal hinder ondervinden.

Overleg

De staking vertraagt de werken, maar die liggen niet compleet stil. Rechter Angelo Zamorano heeft namelijk beslist dat bij alle betrokken bouwondernemingen minstens 30 procent van de werknemers aan de slag moet blijven. Vrijdag vindt er overleg plaats tussen de vakbonden en de werkgevers.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners