Nuzman werd donderdag volgens Braziliaanse media veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar, 11 maanden en 8 dagen. Hij kondigde direct aan in beroep te gaan. Volgens zijn advocaat is Nuzman "zonder bewijs" veroordeeld.

Twee andere betrokkenen bij de omkoopaffaire, bijgenaamd 'Vuil Spel', kregen ook lange celstraffen. Voormalig directeur Leonardo Gryner van het Braziliaans olympisch comité werd veroordeeld tot 13 jaar en 10 maanden. Sérgio Cabral, oud-gouverneur van Rio de Janeiro, kreeg 10 jaar en 8 maanden. De 58-jarige Cabral zit vanwege andere corruptiezaken al enkele jaren vast.

Nuzman werd ruim een jaar na de Spelen van Rio gearresteerd op verdenking van omkoping, corruptie, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Hij zou leden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) hebben omgekocht om bij de verkiezing in 2009 de Spelen binnen te halen voor zijn land. Rio kreeg de voorkeur boven Madrid, Tokio en Chicago.

Vanuit Brazilië zou enkele dagen voor de stemming in Kopenhagen zo'n 2 miljoen dollar aan steekpenningen zijn overgemaakt naar onder anderen Papa Diack, wiens vader Lamine Diack jarenlang voorzitter was van de internationale atletiekfederatie en destijds deel uitmaakte van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Andere IOC-leden zouden ook geld hebben ontvangen om op Rio te stemmen.

Nuzman deed als volleyballer met Brazilië mee aan de Spelen van 1964. Hij werd daarna voorzitter van de Braziliaanse volleybalbond en in 1995 hoofd van het nationaal olympisch comité. De invloedrijke sportbobo zat tussen 2000 en 2012 in het IOC en werd in 2013 gekozen tot erelid. Na zijn arrestatie in 2017 besloot het IOC hem te schorsen.

Nuzman werd donderdag volgens Braziliaanse media veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar, 11 maanden en 8 dagen. Hij kondigde direct aan in beroep te gaan. Volgens zijn advocaat is Nuzman "zonder bewijs" veroordeeld. Twee andere betrokkenen bij de omkoopaffaire, bijgenaamd 'Vuil Spel', kregen ook lange celstraffen. Voormalig directeur Leonardo Gryner van het Braziliaans olympisch comité werd veroordeeld tot 13 jaar en 10 maanden. Sérgio Cabral, oud-gouverneur van Rio de Janeiro, kreeg 10 jaar en 8 maanden. De 58-jarige Cabral zit vanwege andere corruptiezaken al enkele jaren vast. Nuzman werd ruim een jaar na de Spelen van Rio gearresteerd op verdenking van omkoping, corruptie, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Hij zou leden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) hebben omgekocht om bij de verkiezing in 2009 de Spelen binnen te halen voor zijn land. Rio kreeg de voorkeur boven Madrid, Tokio en Chicago. Vanuit Brazilië zou enkele dagen voor de stemming in Kopenhagen zo'n 2 miljoen dollar aan steekpenningen zijn overgemaakt naar onder anderen Papa Diack, wiens vader Lamine Diack jarenlang voorzitter was van de internationale atletiekfederatie en destijds deel uitmaakte van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Andere IOC-leden zouden ook geld hebben ontvangen om op Rio te stemmen.Nuzman deed als volleyballer met Brazilië mee aan de Spelen van 1964. Hij werd daarna voorzitter van de Braziliaanse volleybalbond en in 1995 hoofd van het nationaal olympisch comité. De invloedrijke sportbobo zat tussen 2000 en 2012 in het IOC en werd in 2013 gekozen tot erelid. Na zijn arrestatie in 2017 besloot het IOC hem te schorsen.