De organisatoren van de Olympische Spelen van 2016 in het Braziliaanse Rio de Janeiro hebben de mascottes van het evenement officieel voorgesteld. Er is gekozen voor twee figuurtjes, die volgens de organisatie de Braziliaanse fauna en flora vertegenwoordigen.

Het gele figuurtje lijkt op een kat, het lichtblauwe heeft een kapsel in de vorm van groene bladeren. Het duo heeft nog geen naam, daar kan vanaf nu via internet voor gestemd worden. Er zijn drie opties: Oba en Eba, Tiba Tuque en Esquindim en Vinicius en Tom.

De Spelen van Rio worden van 5 tot 21 augustus 2016 gehouden. Het zijn de eerste Olympische Spelen die in Zuid-Amerika plaatsvinden. (Belga/WB)

De organisatoren van de Olympische Spelen van 2016 in het Braziliaanse Rio de Janeiro hebben de mascottes van het evenement officieel voorgesteld. Er is gekozen voor twee figuurtjes, die volgens de organisatie de Braziliaanse fauna en flora vertegenwoordigen. Het gele figuurtje lijkt op een kat, het lichtblauwe heeft een kapsel in de vorm van groene bladeren. Het duo heeft nog geen naam, daar kan vanaf nu via internet voor gestemd worden. Er zijn drie opties: Oba en Eba, Tiba Tuque en Esquindim en Vinicius en Tom. De Spelen van Rio worden van 5 tot 21 augustus 2016 gehouden. Het zijn de eerste Olympische Spelen die in Zuid-Amerika plaatsvinden. (Belga/WB)