Broers Borlée en Gillet naar finale 4x400m

© belga

De Belgische aflossingsploeg bij de mannen heeft zich op het WK atletiek in Moskou geplaatst voor de finale van de 4×400 meter.

De Belgische aflossingsploeg bij de mannen heeft zich op het WK atletiek in Moskou geplaatst voor de finale van de 4×400 meter.

De Belgen verzekerden zich met de snelste verliezende tijd van een ticket voor de finale van vrijdagavond. Met 3:00.81 liepen onze landgenoten de vijfde tijd van alle finalisten. België, met startloper Antoine Gillet, Jonathan Borlée, Dylan Borlée en Kevin Borlée eindigde als derde in de tweede reeks. Met 3:00.81 moesten ze de Verenigde Staten (2:59.85) en Trinidad & Tobago (3:00.48) laten voorgaan.

De eerste twee ploegen in de drie reeksen en de twee snelste verliezende tijden mochten door naar de finale. Omdat de nummers drie en vier in de andere reeksen niet sneller liepen dan de Belgen, waren zij meteen zeker van de finale. België was goed voor de snelste verliezende chrono.

De VS, die zonder LaShawn Merritt (individueel goud) en Tony McQuay (zilver) liepen, waren het snelst in de reeksen. De finale wordt vrijdagavond gehouden.

Gillet gaf het stokje in reeks twee door als vijfde, Jonathan zette de Belgen op de derde plek, broer Dylan eindigde op een gedeelde vierde plaats, en slotloper Kevin kwam uiteindelijk als derde over de streep.

Met hun chrono bleven de drie broers Borlée en Gillet overigens zo’n anderhalve seconde boven het Belgisch record (2:59.37), dat Jonathan en Kevin samen met Cédric Van Branteghem en Arnaud Ghislain eind augustus 2008 op de Olympische Spelen van Peking op de tabellen hadden gezet. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content