BC Telenet Oostende is de landskampioen van de voorbije drie jaargangen en domineert ook nu weer de Belgische basketbalcompetitie. Net als de voorbije twee seizoenen maakt het jacht op de dubbel. Eén van de uitdagers voor de kustploeg is al enkele campagnes op rij het Okapi Aalstar. Gedreven door een enthousiaste achterban en zeker in het eigen Forum een te duchten concurrent.

Met Oostende vocht Aalstar de voorbije jaren al vele verhitte duels uit. Bovendien heerst er ook op bestuurlijk niveau rivaliteit en wrevel tussen beide Vlaamse basketbalclubs. Dat uitgerekend Oostende nu de tegenstander is voor de traditionele carnavalsmatch -wanneer er het in de tribunes van Aalstar nog net dat tikkeltje uitzinniger aan toe gaat-, zorgt voor nervositeit bij beide teams.

Ook John Tofi, de Amerikaanse sterkhouder van Okapi, voelt de temperatuur stijgen. "Onze fans zijn speciaal, niemand komt graag in Aalst spelen. Iedereen in onze ploeg en de club kijkt al lang uit naar deze carnavalsmatch", vertelt Tofi aan Sport/Voetbalmagazine.

"Oostende toonde de voorbije jaren dat ze het beste team in België zijn, we weten dat we voorbij hen moeten om prijzen te pakken. They are the team to beat. De wedstrijden tegen Oostende staan met rood aangestipt. Zeker omdat we vorig seizoen in de beslissende finalematch van de play-offs een serieuze pandoering kregen van hen."

Toch beschikt Okapi over een troef, beseft ook Tofi. "We weten ook dat ze niet graag naar ons komen. In onze onderlinge duels voel je de hele zaal vibreren. De trommels, de fanfare, het roepen bij scheidsrechterlijke beslissingen. Heerlijk!"

De opworp van Aalstar - BC Oostende wordt zaterdag 14 februari om 20u30 gegeven. De wedstrijd is al lang uitverkocht, maar is live te volgen op Belgacom TV.

Sfeerbeelden van de carnavalsmatch vorig jaar:

BC Telenet Oostende is de landskampioen van de voorbije drie jaargangen en domineert ook nu weer de Belgische basketbalcompetitie. Net als de voorbije twee seizoenen maakt het jacht op de dubbel. Eén van de uitdagers voor de kustploeg is al enkele campagnes op rij het Okapi Aalstar. Gedreven door een enthousiaste achterban en zeker in het eigen Forum een te duchten concurrent. Met Oostende vocht Aalstar de voorbije jaren al vele verhitte duels uit. Bovendien heerst er ook op bestuurlijk niveau rivaliteit en wrevel tussen beide Vlaamse basketbalclubs. Dat uitgerekend Oostende nu de tegenstander is voor de traditionele carnavalsmatch -wanneer er het in de tribunes van Aalstar nog net dat tikkeltje uitzinniger aan toe gaat-, zorgt voor nervositeit bij beide teams.Ook John Tofi, de Amerikaanse sterkhouder van Okapi, voelt de temperatuur stijgen. "Onze fans zijn speciaal, niemand komt graag in Aalst spelen. Iedereen in onze ploeg en de club kijkt al lang uit naar deze carnavalsmatch", vertelt Tofi aan Sport/Voetbalmagazine."Oostende toonde de voorbije jaren dat ze het beste team in België zijn, we weten dat we voorbij hen moeten om prijzen te pakken. They are the team to beat. De wedstrijden tegen Oostende staan met rood aangestipt. Zeker omdat we vorig seizoen in de beslissende finalematch van de play-offs een serieuze pandoering kregen van hen."Toch beschikt Okapi over een troef, beseft ook Tofi. "We weten ook dat ze niet graag naar ons komen. In onze onderlinge duels voel je de hele zaal vibreren. De trommels, de fanfare, het roepen bij scheidsrechterlijke beslissingen. Heerlijk!"De opworp van Aalstar - BC Oostende wordt zaterdag 14 februari om 20u30 gegeven. De wedstrijd is al lang uitverkocht, maar is live te volgen op Belgacom TV.