Semenya won in augustus 2009 de finale van de 800 meter bij de vrouwen op het WK atletiek in Berlijn. Kort na afloop van die finale ontstond er echter commotie omtrent haar geslacht.

De IAAF besloot daarop om een groep van experts aan te duiden om het geslacht van Semenya, die veel mannelijke uiterlijke kenmerken heeft, te onderzoeken.

"De IAAF verklaart akkoord te zijn met de conclusies van het medisch team. De resultaten van de medische testen zijn geheim en we zullen deze dan ook niet meedelen", luidt het.

Semenya won in augustus 2009 de finale van de 800 meter bij de vrouwen op het WK atletiek in Berlijn. Kort na afloop van die finale ontstond er echter commotie omtrent haar geslacht. De IAAF besloot daarop om een groep van experts aan te duiden om het geslacht van Semenya, die veel mannelijke uiterlijke kenmerken heeft, te onderzoeken. "De IAAF verklaart akkoord te zijn met de conclusies van het medisch team. De resultaten van de medische testen zijn geheim en we zullen deze dan ook niet meedelen", luidt het.