Chris Copeland verlaat basketbalclub Okapi Aalstar en speelt komend seizoen in de NBA aan de zijde van onder anderen Carmelo Anthony, Jason Kidd en Amare Stoudamire. De 28-jarige Amerikaan ondertekende een contract bij de New York Knicks. Dat bevestigde Knicks-manager Glen Grunwald aan verscheidene Amerikaanse media.

MVP

Copeland was afgelopen seizoen MVP (meest waardevolle speler) in België en werd ook verkozen tot 'Ster van de Coaches'. Hij was in de reguliere competitie goed voor gemiddeld 21,6 punten en charmeerde zo het Amerikaanse NBA-team.

Hij kreeg zijn kans tijdens de NBA Summer League en wist er tijdens twee oefenwedstrijden het clubbestuur te overtuigen. Pas na de voorbereiding kan hij echter helemaal zeker zijn van zijn plaats, want de Knicks kunnen nog altijd beslissen om hem niet te houden.

De 28-jarige Copeland (2m03), ex-speler van onder andere Beisaras Rosalia (Spa), L'Hospitalet (Spa), Nijmegen (Ned) en Trier (Dui) speelde sinds het seizoen 2010-2011 voor Aalst, waarmee hij dit seizoen de Beker won ten koste van de Antwerp Giants. (Belga/KVDA)

Chris Copeland verlaat basketbalclub Okapi Aalstar en speelt komend seizoen in de NBA aan de zijde van onder anderen Carmelo Anthony, Jason Kidd en Amare Stoudamire. De 28-jarige Amerikaan ondertekende een contract bij de New York Knicks. Dat bevestigde Knicks-manager Glen Grunwald aan verscheidene Amerikaanse media. MVP Copeland was afgelopen seizoen MVP (meest waardevolle speler) in België en werd ook verkozen tot 'Ster van de Coaches'. Hij was in de reguliere competitie goed voor gemiddeld 21,6 punten en charmeerde zo het Amerikaanse NBA-team. Hij kreeg zijn kans tijdens de NBA Summer League en wist er tijdens twee oefenwedstrijden het clubbestuur te overtuigen. Pas na de voorbereiding kan hij echter helemaal zeker zijn van zijn plaats, want de Knicks kunnen nog altijd beslissen om hem niet te houden. De 28-jarige Copeland (2m03), ex-speler van onder andere Beisaras Rosalia (Spa), L'Hospitalet (Spa), Nijmegen (Ned) en Trier (Dui) speelde sinds het seizoen 2010-2011 voor Aalst, waarmee hij dit seizoen de Beker won ten koste van de Antwerp Giants. (Belga/KVDA)