Cleveland Cavaliers is best betalend sportteam, ManU in voetbal: onderzoek

© Belga Image

Het NBA-team Cleveland Cavaliers betaalt de hoogste salarissen van alle sportploegen in de wereld. Manchester United is de best betalende voetbalclub.

Volgens de jaarlijkse Global Sports Salaries Survey (GSSS) van Sportingintelligence bedraagt het gemiddelde loon bij de Cleveland Cavaliers, regerend kampioen in de Amerikaanse basketbalcompetitie, dit seizoen een slordige 8,7 miljoen dollar (8,1 miljoen euro) per jaar of 166.402 dollar (155.000 euro) per week.

In de top tien staan overigens zes NBA-teams, die de vruchten plukken vaan nieuw lucratief tv-contract. Dat zijn verder de LA Clippers (3), de Portland Trail Blazers (6), de Memphis Grizzlies (7), de Dallas Mavericks (8) en de Orlando Magic (10). Op de tweede plaats staat ook een Amerikaans team: baseballteam New York Yankees.

De best betalende voetbalclub ter wereld is Manchester United, goed voor een vierde plaats op de GSSS-ranking van 2016. Bij de club van Rode Duivel Marouane Fellaini bedraagt het gemiddeld jaarloon in de eerste ploeg 5,8 miljoen pond (6,7 miljoen euro). Per week is dat gemiddeld 110.962 pond of 129.000 euro.

In de top tien staan verder nog twee voetbalclubs: FC Barcelona op vijf en Manchester City op 9.

Het GSSS onderzocht 333 teams uit 17 competities in 7 verschillende sporten en dat over 13 verschillende landen. (KVDA)

Bekijk de uitgebreide resultaten van het onderzoek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content